700 000 euron ohjelma - Työelämä - Ilta-Sanomat

Oulun yliopisto kasvattaa tietoturvamaistereita

Oulun yliopisto käynnistää syksyllä tietoturvan maisteriohjelman. Koulutukseen on valittu 55 opiskelijaa. Kehityspäällikkö Kari Pankkonen tietojenkäsittelytieteiden laitokselta sanoo, että vastaavaa yliopistotason koulutusohjelmaa ei muualla Suomessa ole.

17.5.2005 10:40

Suurin osa syksyllä aloittavista opiskelijoista aloittaa Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitokselle. Viiden hengen ryhmä sijoittuu Oulun matemaattisten tieteiden ryhmään. Kahden vuoden opiskelujen jälkeen opiskelijat valmistuvat filosofian maistereiksi.

Yliopiston mukaan kaikilla valituilla on alan työkokemusta ja yli puolet heistä on suorittanut aiemman tutkinnon ammattikorkeakoulussa. Tietoturvaopiskelijoiden keski-ikä on verrattain korkea, 36 vuotta. - Valitut ovat jo valmiiksi pätevää porukkaa. Kaikilla valituilla on alalta työkokemusta. On luontevaa parantaa työasemaansa jatkokouluttautumalla yliopistossa, varsinkin kun tietoturva-ala on maailmanlaajuisesti vahvassa kasvussa. Tällaista kattavaa yliopistotason koulutusohjelmaa ei muualla ole, ja osaajille on yrityksissä tarvetta, Kari Pankkonen sanoo. Oulun yliopiston mukaan tietoturvan maisteriohjelmassa tehdään tiiviisti yritysyhteistyötä. F-Securen ja Nethawk ovat mukana luomassa erityistä tietoturvalaboratoriota opiskelijoille.

F-Securen johtaja Jari Still sanoo, että yhtiö tarvitsee myös tulevaisuuden taitureita. Yhtiö katsoo, että tietoturva voisi olla yliopistotasolla jatkossa yksi koulutuksen ja tutkimuksen erityisalue.

Rahoitus maisteriohjelmaan tulee Oulun lääninhallitukselta ja Oulun ja Raahen kaupungeilta. Kokonaisrahoitus on noin 700 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?