Pitkän linjan kokemusta - Työelämä - Ilta-Sanomat

Nyström johtamaan Ementorin palveluliiketoimintaa

Julkaistu: 21.4.2005 13:07

Pitkän linjan ict-konkari Ilmari Nyström on nimitetty Ementorin palveluliiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi. Hän aloittaa työnsä elokuun alussa, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Petri Vahvelainen.

Nyström saa hoidettavakseen Suomen Ementorin palvelutuotannon, palvelutuotekehityksen ja strategiset teknologiavalinnat.

– Vastuulleni tulee laaja skaala, joka koskee 150 ihmistä Ementorin 250:stä työntekijästä. Työni käsittelee työasemien ja palvelimien hallintaa, tietoliikenne- ja verkkoprojekteja sekä konsultointia, Nyström tiivistää.Ennen Ementoriin tuloa 41-vuotias Nyström on viettänyt vuoden Espanjassa perheineen. Nyt edessä on paluumuutto astetta kylmempään Suomeen.

Ennen Espanjaa hän toimi Source Code Finlandin toimitusjohtajana vuosina 2002-2004.

Kaikki alkoi ohjelmoinnista

Nyström aloitti yli 20 vuotta sitten uransa IBM:llä ohjelmoijana. Sen jälkeen hän oli tuottamassa talous- ja toiminnanohjauksia pk-yrityksille, minkä jälkeen vuorossa olivat myynti- ja markkinointijohtajuudet tukkuriportaassa.

Viime vuosikymmenen puolivälissä Nyström siirtyi Microsoftiin, jossa hän työskenteli eri tehtävissä seitsemän vuotta. Siellä hän toimi viimeksi Suurasiakkaat ja kumppanit -yksikön johtajana.