Schmidt vuokraa omaa suihkukonettaan yhtiölle - Työelämä - Ilta-Sanomat

Googlen miljardöörikolmikko laski palkkansa yhteen dollariin

(Washington) Googlen perustajat ja pääjohtaja ansaitsevat tällä hetkellä yhden dollarin vuodessa. Heillä ei ole tarvetta rahalle, sillä perustajat Page ja Brin omistavat Googlen osakkeita seitsemällä miljardilla kumpikin ja pääjohtaja Schmidt lähes kolmella miljardilla.

11.4.2005 8:16

Googlen perustajat Larry Page ja Sergei Brin tekivät sen, minkä yleensä vaikeuksissa olevien yhtiöiden johtajat tekevät: alensivat palkkansa dollariin vuodessa. Page ja Brin tekivät kyseisen tempun keväällä, samaan aikaan kuin heistä tuli miljardöörejä Googlen osakeannin perusteella. Pääjohtaja Eric Schmidt teki saman tempun.

Page ja Brin omistavat Googlesta 27,8 prosenttia kumpikin ja osuuksien arvo on kivunnut jo noin seitemään miljardiin dollariin. Schmidt omistaa yhtiöstä 10,6 prosenttia, ja salkun arvo on 2,7 miljardia dollaria.

Ennen palkan laskua Page ja Brin nostivat 150 000 dollarin vuosipalkkaa mieheen. Schmidt ansaitsi 250 000. Yhtiön johtokunta jopa tarjosi miehille palkankorotusta keväällä ja huimaa bonusta. Kolmikko kuitenkin kieltäytyi.

Schmidt on keksinyt uuden bisneksenkin. Hän osti liikesuihkukoneen ja vuokraa sitä Googlelle 7000 dollarin tuntihintaan. Yhtiön mukaan vuokra on edullinen ja se onkin budjetoinut 2,1 miljoonaa dollaria täksi vuodeksi suihkukoneen kustannuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?