Entinen Ementorin johtaja - Työelämä - Ilta-Sanomat

Ture Tähtinen vetää ToimistoTeknisen Kaupan yhdistystä

Julkaistu: 15.12.2004 7:01

ToimistoTeknisen Kaupan yhdistys on kutsunut toimitusjohtajakseen DE Ture Tähtisen. Hänen johdollaan yhdistys haluaa terävöittää profiiliaan ja kehittyä aidosti Suomen viestintä- ja tietotekniikan kaupan vaikuttajaksi ja kehittäjäksi.

Viestintä- ja tietoteknisen kaupan rakenteiden muututtua maahantuojan, tukkurin ja jälleenmyyjän roolit ovat hämärtyneet, samalla kun ala on kokenut voimakasta kasvua ja jakelukanavassa on tapahtunut suuria rakenteellisia muutoksia.

Perinteisten jälleenmyyjien ja palveluntoimittajien toimintaedellytykset ovat kuitenkin kaventuneet viimeaikaisen nopean teknologisen kehityksen seurauksena. Aikaansa seuraaville toimijoille tämä on merkinnyt samalla mahdollisuuksia oman liiketoimintansa kasvattamiseksi.

TTK ry on viestintä- ja tietotekniikan kaupan kokoava organisaatio jonka puitteissa alan toimijat voivat yhdessä kehittää mm toimintamalleja alan yleisen arvostuksen kohottamiseksi. Yhdistys haluaa painottaa paikallisen jakelukanavan tärkeyttä ja osaamisen merkitystä hyvän asiakaspalvelun turvaamiseksi. Osaavien jälleenmyyjien toiminta tukee maahantuojien ja sovellustoimittajien etua varmistamalla valtakunnallisen palvelun laadun.

Toimintamallit ja tavoitteet

Maahantuojille TTK ry tarjoaa kattavaa tilastointitoimintaa sekä neutraalin foorumin alan edunvalvontaan ja toimintamallien kehittämiseksi.

Yhdistyksen lähiajan tärkeimpiä ja haastavimpia tehtäviä on olemassa olevan jakelukanavan toimintaedellytysten parantaminen. Tämä toteutetaan ottaen huomioon jälleenmyyjien rooli loppuasiakkaiden tyytyväisyyden takaajana yhteistyössä tukkureiden sekä maahantuojien kanssa.

Uudella toimitusjohtajalla on tehtävään erinomaiset edellytykset sekä käytännön kokemusta toimittuaan aiemmin muun muassa PC-SuperStoren toimitusjohtajana, järjestelmätoimittaja Eterran sekä palveluntoimittaja Ementorin maajohtajana.

- Olemme erittäin tyytyväisiä että Ture Tähtinen otti haasteen vastaan, toteaa hallituksen puheenjohtaja Per-Olof Åstedt.

- Hänen näyttönsä alan liiketoiminnan kehittäjänä ja muutosten läpiviejänä puhuvat puolestaan. Nämä ominaisuudet sekä hyvät yhteydet alan tärkeimpiin toimijoihin ovat tarpeellisia yhdistyksemme toiminnan kehittämisessä ja muutosprosessin läpiviennissä.

- Olen tyytyväinen siihen, että TTK:n puitteissa pystyn tarjoamaan hankkimaani kokemusta alaa yhdistävien palvelujen kehittämiseksi. Loppujen lopuksi toimintamme menestyksen määrittelee asiakkaittemme tyytyväisyys, Ture Tähtinen sanoo.