Viljo siirtyy kansainvälisen organisaation palvelukseen - Työelämä - Ilta-Sanomat

Suomen Oracle vaihtaa toimitusjohtajaa

Oracle Finlandin toimitusjohtajana seitsemän vuotta toiminut ekonomi Matti Viljo (49) on kutsuttu Oraclen kansainvälisen organisaation palvelukseen johtamaan Oraclen sovellusohjelmistomyynnistä vastaavaa liiketoimintayksikköä Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. Hänen asemapaikkoinaan uudessa tehtävässä ovat Espoo ja München.

13.12.2004 13:10

Uutena toimitusjohtajana aloittaa ensi vuoden alussa Kimmo Vilen (48), joka on toiminut viimeksi yhtiön Teknologiaratkaisut-liiketoimintayksikön johtajana. Vilen vastaa jatkossakin yksikön liiketoiminnasta Suomessa.

Ennen siirtymistään vuonna 1999 Oraclelle Vilen on ollut muun muassa Digital Oy:n ja Siemens Business Services Oy:n palveluksessa myynnin ja palveluliiketoiminnan johtotehtävissä.

Kasvua riittänyt

Suomen Oracle sanoo viime vuosien olleen menestyksellisiä. 1990-luvun lopulla alkanut positiivinen kehitys on jatkunut vahvana vuodesta toiseen, ja yhtiön kaikki liiketoiminta-alueet (ohjelmistomyynti, konsultointipalvelut, koulutuspalvelut, tukipalvelut) ovat kehittyneet suotuisasti niin liikevaihdon kuin kannattavuudenkin osalta.

- 1990-luvun puolivälin jälkeiset vuodet olivat Oraclelle vaikeaa aikaa Suomessa. Tulinkin yritykseen saattamaan toiminnan terveeksi ja takaisin kasvu-uralle, Viljo pohtii.

- Katsotaanpa kehitystä mistä näkökulmasta tahansa, asiat ovat viime vuosina sujuneet erinomaisen organisaation kanssa rohkeimpiakin odotuksiani paremmin. Erityisen ilahduttavaa luonnollisesti on ollut viime vuosien menestyksemme sovellusohjelmistorintamalla.

- Suomen menestys sovellusohjelmistoissa on pantu merkille myös pääkonttorissamme ja se lieneekin suurin syy siihen, miksi minut haluttiin uuteen tehtävääni vastaamaan kyseisestä liiketoiminnasta Suomea isommalle markkina-alueelle, Viljo sanoo.

- Henkilöstön vaihtuvuus on ollut viime vuosina todella vähäistä, joten Oraclea tuntevat ja asiansa osaavat ammattilaiset takaavat jatkuvuuden.

- Kimmo Vilen tuntee Oraclessa vuosikausia työskenneltyään talon, henkilöstön, asiakkaat ja yhteistyökumppanit hyvin. Luotan täysin hänen kykyynsä luotsata maajohtajana toimintaa siten, että asiat jatkossakin etenevät hyvin ja Oraclen asema Suomen markkinoilla kehittyy positiivisesti, summaa Viljo.

Sovellusliiketoimintaratkaisuista ja konsultoinnista vastaavaksi johtajaksi on 1.1.2005 alkaen nimitetty Kari Järveläinen (52).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?