Työntekijöitä haastetaan muutoksen tekijöiksi - Työelämä - Ilta-Sanomat

Ministeriö vetäisi masokismin pois työmarkkinoilta

Ministeriövetoinen viestintäkampanja "Älä ole masokisti" haluaa kaikkien työikäisten oivaltavan, että huonosta työilmapiiristä tai kehnosta työyhteisöstä ei tarvitse kärsiä.

24.11.2004 10:33

Sosiaali- ja terveysministeriö on aloittanut "Älä ole masokisti" -viestintäkampanjan, jotta suomalaiset ottaisivat myönteisen askeleen hyvän työelämän puolesta. Verkossa kampanja näkyy muun muassa www.klinikka.fi -sivustona, jossa työelämän vaikeitakin kysymyksiä käsitellään huumoria viljellen.

Kampanjan tavoitteena on ministeriön mukaan saada kaikki Suomen työikäiset ihmiset oivaltamaan, ettei heidän tarvitse kärsiä huonosta työilmapiiristä tai kehnosta työyhteisöstä. Haaste on siis kampanjan alkuvaiheessa suunnattu työntekijöille itselleen. Ensi keväänä faktakampanjan kärki suunnataan puolestaan yritysten keskijohdolle ja esimiehille. Myös työsuojelusta ja työterveyshuollosta vastaaville välitetään tietoa ja hyviä käytäntöjä.

"Tarvitaan talvisodan henkeä"

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoima viestintäkampanja on osa vuonna 2003 alkanutta Veto-ohjelmaa. Sen päätavoitteena on suomalaisten työelämän muuttaminen niin, että ihmiset tekisivät pidemmän työuran eli aloittaisivat aikaisemmin, jaksaisivat töissä aiempaa paremmin, pysyisivät työurallaan ja jäisivät eläkkeelle terveinä - nykyistä 2-3 vuotta myöhemmin.

Ministeriön viestintäjohtaja Eeva Larjomaan mukaan kampanjan takana on usean ministeriön, työmarkkinajärjestöjen ja muiden työelämän toimijoiden tuki. Mediakin halutaan haastaa mukaan asenneilmaston kehittämiseen.

Ministeriö näkee tiedotteessaan julkisen keskustelun käsitelleen "lähes yksinomaan sitä, miten suomalaiset voivat huonosti työpaikoillaan". Keskustelu antaa sen kuvan, että työpaikkakiusaaminen on yleistä ja töitä liikaa. Tämä on ministeriön mukaan "joillain työpaikoilla varmasti totta, mutta toisinkin voi olla." - Hanskoja ei ole varaa pistää naulaan. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka mielekästä ja mukavaa töissä on. Monilla työpaikoilla on löydetty erinomaisia ratkaisuja, joilla on parannettu sekä hyvinvointia työssä että tuottavuutta ja tulosta. Tietoa ja välineitä meillä on. Nyt tarvitaan aitoa talvisodan henkeä, jotta keinot saadaan käyttöön ja hyvinvointi työssä keskustelun aiheeksi työpaikoilla, Larjomaa toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?