Viideksi vuodeksi - Työelämä - Ilta-Sanomat

Microsoftin Jungner Ylen toimitusjohtajaksi

Julkaistu: 16.11.2004 20:12

Suomen Microsoftissa työskentelevä oikeustieteen lisensiaatti Mikael Jungner, 39, on valittu Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi viisivuotiskaudeksi alkaen 1.5.2005. Ylen palvelukseen hän astuu jo 1.1.2005.

Nykyisen toimitusjohtajan Arne Wessbergin kautta jatketaan 30.4.2005 saakka. Sen jälkeen Wessberg jatkaa erityistehtävissä, jotka liittyvät hänen kansainvälisiin tehtäviinsä.

Mikael Jungner toimii tällä hetkellä Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana. Hän on toiminut aiemmin myös pääministerin poliittisena erityisavustajana sekä oikeusministerin ja hallintoministerin erityisavustajana.

Ylen hallintoneuvosto päätti nimityksestä kokouksessaan tiistai-iltana.

Mukaan musiikkitaloon

Yleisradion hallintoneuvosto päätti samassa kokouksessa., että Yle osallistuu musiikkitalohankkeen toteuttamiseen. Hallintoneuvosto päätti osallistumisen puolesta äänin 15-5.

Musiikkitalohankkeen muina osapuolina ovat valtio ja Helsingin kaupunki.Hallintoneuvosto edellyttää, että osapuolet pääsevät yhteisymmärrykseen perustettavan kiinteistöosakeyhtiön osakassopimuksesta ja yhtiöjärjestyksestä.