Työnantajan varmistuttava asiantuntemuksesta - Työelämä - Ilta-Sanomat

Soveltuvuustestaajien joukossa yhä myös huijareita

Monet it-alan työpaikat täytetään soveltuvuustestien avulla. Lain mukaan työnantajan on varmistettava henkilöarvioinnin tekijän ja menetelmien pätevyys. Psykologiliitto on sertifioinut hyvän henkilöarvioinnin ammattilaisia syksystä saakka, mutta markkinoilla näyttää kysyntää olevan yhä myös epäpäteville testaajille.

10.5.2004 10:01

Työnhakijoita testataan törkeimmillään niin, että testit ovat kouluttamattoman testaajan itsensä keksimiä, kertoo Aamulehden haastattelema vastaava psykologi Vesa Nevalainen Psykologiliitosta. Hänen mukaansa epäpäteviä, jopa kansakoulupohjalta toimeensa ryhtyneitä konsultteja on ympäri maata.

Laki yksityisyyden suojasta työelämässä edellyttää työnantajien varmistavan muun muassa, että henkilöarvioinnissa käytetään luotettavia testausmenetelmiä ja että niiden suorittajat ovat asiantuntevia.

Testaaja tarvitsee koulutusta ja kokemusta

Psykologiliitto alkoi sertifioida hyvän henkilöarvioinnin ammattilaisia viime syyskuussa. Tähän mennessä sertifiointilautakunta on myöntänyt jo 70 sertifikaattia.

Sertifikaatin hakemisen yleisiä kriteereitä ovat lautakunnan mukaan soveltuva akateeminen pohjakoulutus, vähintään vuoden kestänyt ohjattu työkokemus, joka liittyy henkilöarviointiin tai rekrytointimenetelmien käyttöön sekä riittävä määrä henkilöarviointityön koulutusta. Psykologisten arviointimenetelmien käyttöön sertifikaatin saa lautakunnan mukaan vain hakija, jolla on laillistetun psykologin peruskoulutuksen lisäksi myös riittävä määrä koulutusta henkilöarviointimenetelmien käyttämisestä.

Huijari tarjoaa halpaa ratkaisua

Aamulehden haastatteleman Vesa Nevalaisen mukaan huijarikonsulttien työstään pyytämät hinnat saattavat olla poikkeuksellisen alhaisia. Huijarien eduksi luetaan myös se, että vain harva työnhakija uskaltaa kritisoida työnantajan valitsemaa testiä tai testaajaa.

– Ihmiset ovat valmiita suostumaan monenlaiseen kohteluun, jotta saavat työpaikan, Nevalainen toteaa lehtihaastattelussa.

Aamulehden mukaan soveltuvuustestejä tehdään Suomessa poikkeuksellisen paljon. Työnantajat tilaavat testejä vuosittain noin 30000. Erityisen suosittuja ne ovat suurissa metalli- ja metsäteollisuusyrityksissä sekä it-alalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?