Rekrytointi maltillista - Työelämä - Ilta-Sanomat

Laveasta osaamisesta potkua ICT-uralle

ICT-alan rekrytoinneissa insinööritieteillä on yhä vahva asema, mutta rinnalle ovat nousemassa myös tekniikan osaamista hankkineet kauppatieteilijät, tuore selvitys kertoo. Kansainvälistä osaamistakin arvostetaan, mutta rekrytoinneissa korostuu suomalaisuus.

21.4.2004 9:26

Suomalaiset ICT-alan osaajat ovat sijoittuneet työmarkkinoille yhä hyvin, vaikka alan henkilöstötilanne onkin heikentynyt. Myös vastavalmistuneet tieto- ja viestintätekniikka-alan opiskelijat työllistyneet, kertoo Teknologiateollisuus ry tuoreessa raportissaan Tulevaisuuden ICT –osaaminen – yritysten ja yksilöiden strateginen haaste.

Rekrytoinnissa lähiaikojen näkymiä kuvaa varovaisuus. Alan työpaikkojen määrä kasvaa raportin mukaan maltillisesti: vain neljäsosa haastatelluista yrityksistä aikoi rekrytoida lähitulevaisuudessa ja suunnilleen yhtä moni aikoi vähentää henkilöstömääräänsä. Noin puolet haastatelluista yrityksistä piti nykyistä henkilöstömäärää yrityksen nykyiseen tilanteeseen sopivana.

Raportin mukaan ICT-alan työmarkkinoilla on nähtävissä kysyntää aiempaasyvemmästä ja leveämmästä osaamisesta. Pelkän tekniikan osaajien työmarkkinanäkymät näyttävät siis entistä viileämmiltä. Uudistuneissa työnkuvissa korostuvat muun muassa myynnin osaaminen ja asiakkaan liiketoiminnan tuntemus. Myös sosiaalisia taitoja pidetään tärkeinä, ja siellä, missä muutos on arkipäivää, kaivataan myös management- ja leadership –osaamisella varustettuja muutosjohtajia.

Yhä useammalla vakituinen työ

Määräaikaisten työsopimusten määrä on ICT-alalla viime vuosina vähentynyt. Osa irtisanomisista on toteutettu siten, että määräaikaisia työsopimuksia ei enää ole jatkettu, minkä lisäksi tilanteeseen ovat vaikuttaneet ulkoistukset.

Työntekijöiden puolella määräaikaiset sopimukset ovat tuotantopiikkien tasaamiseksi yleisempiä kuin toimihenkilöpuolella. Toimihenkilöpuolella vastaavissa tilanteissa käytetään konsulttien palveluja, raportti kertoo.

Rekrytointia kotoisella maaperällä

Suomalainen ICT-ala ei hanki aktiivisesti osaajia ulkomailta, Teknologiateollisuus ry:n tekemä selvitys vahvistaa. Sen mukaan yritykset löytävät toistaiseksi Suomesta riittävästi osaajia henkilöstötarpeensa tyydyttämiseksi, minkä lisäksi ulkomaalaisten rekrytointia vaikeuttavat kielitaitovaatimukset: koska valtaosaan työtehtäviä kuuluu asiakaskontakteja, on suomen kielen hallinta tärkeää, raportissa todetaan.

Kansainvälistä työkokemusta kuitenkin arvostetaan ICT-yrityksissä ja sitä pyritään synnyttämään kansainvälisen tehtäväkierron avulla. Tehtäväkierron osalta osaamisen tuonti ja vienti ovat yrityksissä kutakuinkin tasapainossa, Teknologiateollisuus raportoi.

Teknologiateollisuusden kumppaneina selvitystyössä olivat Tietoalojen liitto ry, Tekniikan Akateemisten Liitto ja Insinööriliitto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?