Vahvistusviesti torjuttiin spämminä - Työelämä - Ilta-Sanomat

USA:n soittokieltosaitti ei kestänyt suosiota

Yhdysvalloissa perjantaina avattu internet-saitti, jossa voi listätä puhelinnumeronsa valtakunnanlaajuiselle puhelinmyynnin soittokieltolistalle, on saavuttanut niin suuren suosion, että saitin palvelimet tukkeutuivat kävijätulvasta.

30.6.2003 13:50

Viime viikolla voimaan astunut uusi laki antajaa ihmisille mahdollisuuden kieltää kaupallisen puhelinmyynnin ilmoittamalla puhelinnumeronsa viranomaisten ylläpitämälle soittokieltolistalle. Listaa ylläpitää Yhdysvaltain kuluttajasuojasta huolehtiva viranomainen Federal Trade Commission.

FTC osasi odottaa listan ilmoittautumispalvelun suosiota, mutta Do Not Call -saitin palveluntarjoaja AT&T ei ollut varautunut siihen tulvaan kävijöitä, jotka ovat kyllästyneet suurriesaksi muodostuneeseen puhelinmarkkinointiin Yhdysvalloissa.

- Tiesimme sen olevan suosittu, mutta saitin suosio on ollut ylivoimainen. Pyyntöjä tuli 1000 sekunnissa ja puoleltapäivin oli rekisteröityneitä kertynyt jo 370 000, sanoi FTC:n projektijohtaja David Torok.

Vahvistusviesti torjuttiin spämminä

Ironisesti ei-toivottua sähköpostimarkkinointia vastaan suunnatut työkalut tuottivat soittokieltolistalle ilmoittautuneille ongelmia. Rekisteröinti pitää vahvistaa vastaamalla käyttäjälle lähetettyyn sähköpostiviestiin. Vahvistusviesti tarttui kuitenkin usean sähköpostipalveluntarjoajan roskapostisuodattimeen.

Verkkopohjaisia sähköpostipalveluja tarjoava Yahoo sanoi roskapostisuodattimensa tulkitsevan monille käyttäjille lähetettyjä, samansisältöisiä viestejä spämmiksi, jolloin ne siirretään erilliseen "bulkkikansioon". Pahimmassa tapauksessa vahvistusviesti jää huomaamatta ja ilmoittautuminen soittokieltolistalle hylätään.

FTC tiedostaa ongelman ja on ilmoittanut amerikkalaisille internet- ja sähköpostipalveluntarjoajille Do Not Call -saitin vahvistusviestistä.

Soittokiellon rikkomisesta puhelinmyyjiä uhkaa jopa 11 000 dollarin sakko. Helsingin Sanomien mukaan soittokieltolistalle odotetaan jopa 60 miljoonaa kotitaloutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?