Onko tässä unelmien kesätyö? Kuukauden pestistä 8000 euroa! - Työelämä - Ilta-Sanomat

Onko tässä unelmien kesätyö? Kuukauden pestistä 8000 euroa!

Kesätyöhön valitulla maajohtajalla on mahdollisuus edetä pääjohtajan tuuraajaksi.

Yksi onnekas saa rahakkaan, mutta vain kuukauden mittaisen kesätyön.­

12.3.2016 7:15

Lahjakkaalla nuorella on mahdollisuus hypätä suuriin saappaisiin.

Henkilöstöpalveluyritys Adecco tarjoaa kesätyöpaikkaa, jossa joku tulevaisuuden lupaus pääsee työskentelemään yrityksen Suomen maajohtajana. Kuukauden pestistä yritys maksaa palkkaa 8 000 euroa.

– Sanoisin arkikielellä, että tämä on täysin normaalin rekrytointiprosessin mukaisesti toteutettava hullun rohkea idea, joka päätyy oikeasti siihen, että ihminen tekee kuukauden töitä meidän toimitusjohtajamme rinnalla, Adeccon henkilöstö- ja viestintäjohtaja Virpi Ojakangas kuvaa hakua.

Ojakangas sanoo, että kesätyöntekijälle teetetään Adeccossa ihan oikeita töitä. Maajohtaja vastaa projekteista. Yhden viikon aikana hän johtaa johtotiimin työskentelyä.

– Maajohtaja ei vain patsastele Instagram-kuvissa, meillä on hänelle tehtävän kuvaus ja projektit.

Huomio nuorisotyöttömyyteen

Adecco haluaa kampanjan avulla kiinnittää huomiota nuorisotyöttömyyteen. Ojakangas harmittelee, miten koulutetulla nuorella on vaikea löytää tiensä työelämään. Suomessa on paljon lahjakkaita ihmisiä, jotka eivät pääse töihin sen takia, ettei heillä ole ensimmäistä työpaikkaa.

Adeccolla pestin pituus on kuukausi.

– Siksi me kompensoimme tästä vähän paremmin niin, että tähän valikoituva henkilö ei menettäisi kesätyön mahdollisuutta.

Maajohtajan kuukauden pestistä Adecco maksaa palkkaa 8 000 euroa.

Suomessa rekrytointitempaus on ensimmäistä kertaa. Muualla konsernissa vastaavanlainen kesätyöhaku järjestetään nyt kolmatta kertaa.

– Meillä aletaan jo saada seurantaa, mitä aiemmin maajohtajan tehtävissä toimineet ovat saaneet elämässä aikaiseksi. Kyllä työ antaa hyvän buustin ja valmiudet, Ojutkangas mainostaa.

Kesätyössä on optiona päästä syksyllä kuukaudeksi toimimaan kansainvälisen konsernin pääjohtajana.

Eri maiden edustajien joukosta Adecco seuloo kymmenen finalistia kansainväliselle leirille. Finalisteista yhtiö valitsee yhden, josta tulee pääjohtajan oikea käsi. Edelliset pääjohtajan työparit ovat osallistuneet sijoittajatapaamisiin ja pitäneet esityksiä tuhansille ihmisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?