Jethro Rostedt: ”Me ollaan ay-mafiosojen kanssa ongelmissa” - Työelämä - Ilta-Sanomat

Jethro Rostedt: ”Me ollaan ay-mafiosojen kanssa ongelmissa”

Tunnetut liikemiehet Heikki Salmela, Kyösti Kakkonen ja Yrjö Laakkonen ovat jo arvostelleet kovin sanoin Suomen työmarkkinoita. Heitä komppaa nyt kiinteistönvälittäjä Rostedt.

–Me yrittäjät emme ole halukkaita mistään palkoista pudottamaan, jos homma hoituu. Meidän pitää saada työn sivukulut aisoihin, Jethro Rostedt sanoo.­

3.3.2016 16:14

TURKULAINEN kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt sanoo, että yhteiskuntasopimuksen saaminen edustaa samanlaista näpertelyä, jota Suomi on vuosikaudet harrastanut.

– Minulla on sellainen pelko, että tämä on lätinää ja lötinää sinne sun tänne.

Rostedtin mielestä tarvitaan jonkinlainen ratkaisu. Hänen mielestään pitäisi neuvotella kerralla kaikki selväksi ja linjata asiat muutamaksi vuodeksi.

– Me ollaan ay-mafiosojen kanssa ongelmissa, kun jatkuvasti neuvotellaan.

Rostedt sanoo, että Suomi on sellaisessa taloudellisessa tilanteessa, että kaikkien pitäisi tehdä myönnytyksiä. Myös ay-liikkeen pitäisi tulla vastaan.

– Heillä ovat palkat ja henkilökohtaiset asiat harvinaisen kunnossa, kun katselee palkkataulukkoja. Siinä on varmaan kiva kolmesta sentistä neuvotella.

Rostedt sanoo, etteivät yrittäjät halua pudottaa palkkoja. Tärkeintä olisi saada työn sivukulut aisoihin.

– Meillä on vielä olemassa uskomattomia himmeleitä ja sämpylärahoja. Pieni näpertely ei johda kuin entistä suurempaan umpisolmuun.

Maanantaina Hesburgerin perustaja Heikki Salmela sai aikaan kiivasta kommentointia, kun hän sanoi Ylen haastattelussa, että sosiaaliturva vie suomalaisten työmotivaation ja ehdotti työviikon pituudeksi 45:tä tuntia. Myöhemmin hän selitti kommenttejaan huolella Suomen talouden tilasta.

Vastaavaa huolta ovat IS:n haastattelussa kantaneet liikemiehet Kyösti Kakkonen ja Yrjö Laakkonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?