”Noni mussukat” – taksinkuljettaja etsi työntekijää karkealla ilmoituksella Pirkkalassa - Työelämä - Ilta-Sanomat

”Noni mussukat” – taksinkuljettaja etsi työntekijää karkealla ilmoituksella Pirkkalassa

Taksinkuljettaja etsi työntekijää ajamaan sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaita Tampereella. Ilmoituksen luettuaan sairaanhoitopiiri päätti olla tekemättä sopimusta hänen kanssaan.

”Eipä nuo vanhukset nyt paljoo allensa kuseksi”, ilmoituksessa kirjoitettiin. Taksinkuljettajan tehtävänä olisi kuljettaa muun muassa Tampereen kaupungin sote-asiakkaita.­

19.1.2016 13:12

– Noni mussukat ja äitien omat pikku tissiposket. Ny olis töitä tarjolla!! Paskaa kuljetetaan paikasta toiseen, siis kyllä ihan sitä itteensä eli orgaanista biojätettä.

Näillä sanoin Jarno Jamalainen aloitti räväkkään työpaikkailmoituksensa.

Jamalainen kertoo hakevansa Tampereen alueelle taksinkuljettajaa. Ilmoituksen mukaan pesti alkaisi helmikuun alussa. Tehtävänä olisi kuljettaa muun muassa Tampereen kaupungin sote-asiakkaita.

– Eipä nuo vanhukset nyt paljoo allensa kuseksi ja vielä vähemmän oksentelee kuljettajan päälle. Parit paskat saa viikossa siivota ja palkka on vain minimaalinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta. Mistään 10€ tuntipalkoista on sitten ihan turha unelmoida, taksiyrittäjä Jamalainen kuvailee työpaikkailmoituksessa.

Hän kertoo, että palkka koostuisi provisiosta. Kuukaudessa töitä olisi 150-200 tuntia. Tunteja on enemmänkin tarjolla, ”jos kaverissa virtaa riittää.”

– Provikalla mennään, että mitä nopeemmin mummon saat sieltä stokmannilta tönättyä oman kotinsa eteen lumihankeen tönottämään sitä parempi tuntipalkka, Jamalainen kirjoittaa.

”Tämä oli kärjistettyä”

IS tavoitti Jamalaisen kommentoimaan jättämäänsä työpaikkailmoitusta maanantai-illalla.

Kuinka usein näitä jätöksiä joutuu taksista siivoamaan?

– Eihän niitä useasti tule. Tämä oli kärjistettyä, Jamalainen sanoo.

Oliko tämä teksti ihan tarkoituksellaan kärjistettyä?

– No juu, mutta kyllä pari kertaa vuodessa joutuu penkkejä pesemään. Ei se taksissa mitenkään harvinaista ole, Jamalainen vastaa.

Hänen mukaansa paikan saa se, jolla on asenne kunnossa. Haussa on taksinkuljettaja päivävuoroihin. Vaatimuksena on taksinkuljettajan ajolupa.

– Sen pitää olla reipas kaveri. Asennetta vaatii, koska tämän on asiakaspalvelutyö, Jamalainen tähdentää.

Vielä maanantai-iltaan mennessä innokkaita työnhakijoita ei ollut juurikaan ilmaantunut.

– Ei ole vielä kerinnyt. Ilmoitus on vasta pari tuntia ollut, Jamalainen sanoi maanantai-illalla puoli yhdeksän aikoihin.

”Emme halua kokea yhteistyötä”

Tampereen ja sairaanhoitopiirin yhteisen Tuomi Logistiikan toimitusjohtaja Reko Martti sanoo, että taksiyrittäjä on ollut hänelle täysin tuntematon autoilija.

– Meillä ei ole minkäänlaista historiaa hänen kanssaan, ei ole kokemusta hänestä, emmekä halua kokea yhteistyötä, Martti sanoo rekrytointi-ilmoituksen nähtyään.

Tuomi Logistiikka toimii yhteishankintayksikkönä ja matkojen järjestelijänä Tampereen kaupungille. Yritys käyttää erityisryhmien matkojen järjestämisessä ulkopuolisia kuljetusyrityksiä.

– Sen verran olen selvittänyt, että autoilija oli osallistunut meillä kilpailutukseen. Meillä oli tuore kilpailutus ja hän oli siinä kyllä pärjännyt. Hänen kanssaan emme ole vielä tehneet sopimusta emmekä tule missään tapauksessa tekemään.

Martti sanoo, että taksiyrittäjän mahdollisuudet menivät rekrytointi-ilmoitukseen.

– Sanoudumme irti hänen tavastaan toimia. Ei kuulu meidän toimintamalleihimme.

Tiistaina päivällä Jamalaisen ilmoituksessa luki enää, että ”tarjolla päivävuoroja taksinkuljettajalle”.

Jutusta korjattu 19.1.2016 kello 13.56 Reko Martin nimi oikein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?