Työelämä

Ex-AKT-pomo Timo Räty tuomittiin 480 € sakkoihin Hilkka Ahteen irtisanomisesta

Julkaistu:

Oikeudenkäynti
Timo Räty sai tuomion työsyrjinnästä.
Entinen AKT-pomo Timo Räty on tuomittu sakkoihin Hilkka Ahteen irtisanomisesta. Rädylle tuomittiin 20 päiväsakkoa, josta kertyy maksettavaa hänen tuloillaan yhteensä 480 euroa. Tuomio tuli työsyrjinnästä.

AKT:n hallitus irtisanoi viestintäpäällikkö Ahteen maaliskuussa 2012. Irtisanominen tapahtui samaan aikaan kun Ahteen kantelu liiton silloisen puheenjohtajan Rädyn käytöksestä oli työsuojeluviranomaisten käsittelyssä.

AKT:n hallituksen entisiä ja nykyisiä jäseniä tuomittiin jo aiemmin niin sanotussa tunnustamisoikeudenkäynnissä. He saivat 10 päiväsakkoa. Räty kiisti rikoksen, ja siksi hänen osaltaan asiassa järjestettiin perinteinen oikeudenkäynti.

Käräjäoikeus: Erittäin moitittavaa

Käräjäoikeus piti Rädyn toimintaa erittäin moitittavana, koska hän syyllistyi rikokseen työntekijäliiton puheenjohtajana. Oikeuden mukaan hänellä oli asemansa takia erityinen velvollisuus huolehtia siitä, että työsuhdetta tai sen päättämistä koskevassa asiassa noudatetaan lakia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oikeus alensi sakkojen määrää sen perusteella, että Räty oli jo aiemmin saanut sakkoja Ahteen työpaikkakiusaamisesta, sekä siksi, että Räty menetti työpaikkansa.

Räty tuomittiin myös maksamaan Ahteelle korvauksia henkisestä kärsimyksestä 1000 euroa sekä korvaamaan tämän lähes 15000 euron oikeuskulut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt