Ensihoitajat vetivät vaatteet päälleen ja tekivät tyttökalenterin – Vapepalle kerätty jo 8000 euroa

Seitsemän naisensihoitajaa päätti kerätä Vapaaehtoiselle pelastuspalvelulle rahaa. He vetivät työvaatteet päälleen ja lähtivät kuvaamaan tyttökalenteria.

Kalenterin ensimmäiset kuvat otettiin jo vuosi sitten toukokuussa. Kuvaajaksi valittiin tamperelainen KLIK-valokuvaamon Peero Lakanen.

23.10.2015 7:03

Kalenterin kuvien hallitseva väri on punainen. Housut ovat punaiset, paita on punainen, hiuksetkin ovat joillain punaiset.

Naisensihoitajat työvaatteisillaan.

– On tullut itse asiassa palautetta siitä, että kuinka me uskallettiin tehdä kalenteri vaatteet päällä, eikä oltu alusvaatteisillamme tai pyllyt paljaina. Epäiltiin, että ei toi myy eikä kiinnosta, mutta myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle, kertoo vuoden ensihoitajaksikin valittu, kalenteriprojektin Sanna Kauppinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Potretti Tampereen keskuspaloasemalla. Kuvassa Kirsi Kaivonen, Ulla Heino, Johanna Lähteinen, Elina Holstikko, Sanna Kauppinen ja Kirsi Laakso. Kuvasta puuttuu Katja Kaivo-oja.

– Tämän tyttökalenterin voi hankkia turvallisesti kenelle tahansa, vaikka isälle isänpäivälahjaksi.

Kalenterilla kerätään rahaa Vapepalle ja reilun kuukauden myynnin jälkeen rahaa on Kauppisen mukaan kasassa yli 8 000 euroa. Kokonaistavoite on 18 000 euroa.

”Koskettaa kaikkia”

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun väki on ollut kuluvana syksynä paljon otsikoissa.

He ovat olleet mukana tshekkiläisen Nela Utkinan etsinnöissä ja myös Posiolta heitä löytyi etsimään kadonnutta kymmenvuotiasta poikaa. Utkina on edelleen kadoksissa, mutta kymmenvuotias lapsi löydettiin hyväkuntoisena liki vuorokauden etsintöjen jälkeen.

Kalenteria kuvattiin eri puolilla Tamperetta. Tämä kuva otettiin vanhalla tulitikkutehtaalla.

– Omassa työssäni olen kohdannut vapepalaisia juuri etsintöjen yhteydessä, kun ambulanssi on kutsuttu tarkistamaan löydetyn henkilön kuntoa. Ne ovat olleet kauhean koskettavia tilanteita, kun omaiset ovat saaneet mielenrauhan ja etsijät ovat onnistuneet tehtävässään, Kauppinen kertoo.

Naisensihoitajia ilahduttaa, että Vapepa on luvannut kohdentaa tulevan lahjoituksen juuri kadonteen etsintään.

– Ei meistä kukaan tiedä, koska tarvitsee Vapepan apua. Jos ei itse eksy, niin oma lapsi, vanhempi tai työkaveri voi eksyä ja tarvita apua. Vapepan työ koskettaa kaikkia kansalaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?