KS: Kesätyöläisten lorvailu suututti yrittäjän – ”Sori, en tulekaan töihin”

Julkaistu:

Elimäkeläinen yrittäjä kertoo Kouvolan Sanomille, että kaikki hänen kesätöihin palkkaamansa nuoret tuottivat pettymyksen. Nyt hän moittii ”hupparipoikien” työmoraalia.
Toimitusjohtaja Kari Aalto kertoo lehdelle, että hän otti metalli- ja LVI-alan yritykseensä kuusi kesätyöntekijää. Kukaan palkatuista nuorista ei ollut töissä sopimuksen loppuun saakka, vaan he joko keskeyttivät itse tai yrittäjä antoi heille lähtöpassit.

Aallon mukaan yksi kesätyöntekijöistä lähetti ensimmäistä työpäivää edeltävänä iltana tekstiviestin: ”Sori, en tulekaan töihin”. Toisen päättäjäisjuhlinta venähti pitkäksi, ja hän tuli työmaalle vasta tiistaina.

– Hän tuli ja kysyi, että mihinkä lähden hommiin. Vastasin, että kotiisi, Aalto kertoo Kouvolan Sanomille.

Muita ammattiin valmistuvien ”hupparipoikien” ongelmia ovat Aallon mukaan myöhästely, laiskuus ja yletön älypuhelimen käyttö.

– Raaka-aines alkaa olla niin huonoa, että sieltä on vaikea löytää jyviä, hän sanoo Kouvolan Sanomille.

Lehti kertoi Aallon kokemuksista syyskuun lopussa. Asia nousi tiistaina uudelleen julkisuuteen, kun myös Yle haastatteli Aaltoa aiheesta.

Kysely: Yrittäjät tyytymättömiä nuorten asenteeseen

Hiljattain tehdyssä työnantajakyselyssä valtaosa vastaajista koki, että nuorten asenteissa olisi parantamisen varaa.

Kyselyn toimeksiantaja oli Raha-automaattiyhdistys RAY. Siihen vastasi 300 suomalaisten yritysten henkilöstöpäättäjää.

Vastaajat kokivat, että suurimmat esteet heidän yrityksessään nuoren työllistymiselle ovat asenne, puutteet osaamisessa ja taidoissa sekä liian vähäinen työkokemus. Tutkimuksessa selvisi kuitenkin, että yrityksillä on myönteisiä kokemuksia oppisopimuskoulutuksesta.

RAY:n Paikka auki -avustusohjelman nuorten johtoryhmän vetäjä Jari-Pekka Hietsilta pitää asenteen korostumista osittain yllätyksenä.

– Siinä voi olla kyse ennakkoluuloista tai siitä, että työantaja on kohdannut asenneongelmaisia, jotka leimaavat koko ikäryhmää. Toisaalta on tavallaan rohkaisevaa, jos ongelma on asenteessa, sillä sitä henkilön on nopeampi muuttaa kuin esimerkiksi koulutustaan, Hietsilta kertoo tutkimuksesta uutisoineelle STT:lle.

Nuorten asennetta työhön on tutkittu myös yliopistotasolla. Sosiaalipsykologi Titta Tuohinen Tampereen yliopistosta arvioi Ylelle, että nykynuoret odottavat työltä ja sen sisällöltä entistä enemmän, mutta eivät vieroksu töitä sen enempää kuin edellisetkään sukupolvet.

Ota kantaa

Uskotko, että nykynuoret ovat laiskempia työntekijöitä kuin vanhempansa?

Kyllä 81% En 19%
Ääniä yhteensä 72799

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt