Matti Alahuhta paljastaa: Näin Kone valmistautui suureen lamaan – ”Osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi”

rac

Julkaistu:

Kaksi Nokian kuulun Dream Teamin jäsentä kohtasi tänään Helsingissä ravintola Ostrobotnialla Matti Alahuhdan johtamiskirjan julkistustilaisuudessa. Paikalla tulivat Sari Baldauf ja Pertti Korhonen.
Nokian Dream Teamiksi kutsuttiin yhtiön johdon ydinryhmää, johon kuuluivat menestyksen vuosina Jorma Ollila, Sari Baldauf, Matti Alahuhta ja Pekka Ala-Pietilä. Pertti Korhonen työskenteli läheisesti heidän kanssaan.

Matti Alahuhta on tällä hetkellä Suomen menestynein ja arvostetuin yritysjohtaja työskenneltyään vuosia hissiyhtiö Koneen toimitusjohtajana. Hän jätti tehtävänsä viime vuonna. Alustuksessaan Alahuhta korosti ihmisten merkityksen yrityksen suurimpana voimavarana.

– Jos te tai kirjan lukijat muistatte tästä kirjasta vain yhden asian, toivon että se liittyisi ihmisten kehittämisen tärkeyteen, hän sanoi.


Alahuhdan mukaan ihmisten kehittäminen on erityisen tärkeää vaikeina aikoina.

– Se lisää ihmisten uskoa niin itsensä kuin yritykseen. Se vie yritystä eteenpäin. Koneessa varauduimme maailmanlaajuiseen lamaan (2008) lisäten tietoisesti panostuksia henkilöstön kehittämiseen. Se osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi.


Alahuhdan mukaan kulttuurin ja henkilöstön kehittäminen ja luova, vaativa, mutta kannustava ja reilu ihmisten johtaminen luovat pohjan hyvälle vireelle.

– Virettäkin tulee kuitenkin johtaa. Sitä voi johtaa antamalla palautteen selkeästi, kannustamalla ja haastamalla yhä parempiin suorituksiin ja fokusoimalla aina ensin kaikkein vaikeimpiin kysymyksiin.

Alahuhdan mukaan hyvällä vierellä voidaan ehkäistään myös sitä vaaraa, että yrityksestä tulisi ylimielinen. Ylimielisyys on ollut monen menestyvän yrityksen turma.

Yllä olevalla ISTV:n videolla Alahuhta kertoo, millainen on hyvä vire yrityselämässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt