Näin Timo Soini perustelee lisien leikkaamista: Iso osa ei tee sunnuntaitöitä, monet haluavat tehdä työnsä työajalla

rac

Julkaistu:

Puheenjohtaja Timo Soini (ps) kertoi, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi yksimielisesti hallituksen työelämäpaketin.
Hallitus leikkaa ylityökorvauksia, sunnuntailisiä, julkisen sektorin lomapäiviä, ensimmäinen sairauspäivä menee jatkossa työntekijän maksettavaksi sekä loppiaisesta ja helatorstaista tulee palkattomia vapaapäiviä.

Kuinka perussuomalaisten puheenjohtaja voi puolittaa ylityökorvaukset, leikata sunnuntaikorvauksista neljäsosan ja pistää ensimmäisen sairauspäivän työntekijän omaan piikkiin, Timo Soini?

– Tämä on kokonaisuus. Tarkoitus on, että ihmiset pystyisivät tekemään nämä työt varsinaisella työajalla ja sitä kautta tapahtuisi tulonmuodostus. Kyllähän tämä sunnuntaikorvaus on merkittävä palkka monelle. Meillä on myös iso osa ihmisiä, joita sunnuntaityöt eivät koske. 87 prosenttia miehistä ja 88 prosenttia naisista ei tee sunnuntaitöitä.

– Tämä on nyt niitten (sunnuntaityötä tekevien) ihmisten panos talkoisiin. Jokainenhan tähän osallistuu verotuksen myötä. Tämän tarkoitus on saada lisää ihmisiä töihin. Monet ihmiset haluavat tehdä työnsä työajalla. Uskon, että työuupumusta on monella ja työtaakkaa on liikaa. Edelleen ylitöitä tehdään, niistä vaan tulee pienempi korvaus, Soini vastasi IS:lle.

Katso Soinin haastattelu yllä olevalta videolta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt