Kova lista: Nämä 19 lisäleikkausta uhkaavat tavallista suomalaista, jos vaihtoehtoa ei keksitä

rac

Julkaistu:

Tästä varoitettiin kesän alussa: jos yhteiskuntasopimusta ei synny eikä muuta keksitä, valmiina on lista 19 asiasta, joista voidaan leikata lisää.
Hallituspuolueiden johtajat alkavat miettiä heti keinoja yhteiskuntasopimuksen korvaamiseksi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti eilisiltana tiedotustilaisuudessa yhteiskuntasopimuksen kaaduttua, että tavoitteena on välttää hallituksen aiemmin väläyttämät 1,5 miljardin euron lisäsäästöt. Keinoja hän ei tarkentanut, vaan niistä kerrotaan hänen mukaansa lähiviikkoina.

– Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin ottaa omiin käsiin yhteiskuntasopimukseen liittyvät asiat, pääministeri Sipilä (kesk) sanoi pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa (video yllä).

Jos vaihtoehtoja ei keksitä, olemassa on hallitusohjelmaan kirjattu 19 kohdan lista, jonka pohjalta voidaan tehdä nämä 1,5 miljardin lisäleikkaukset.

IS kertoi kesäkuun alussa, että valtaosa lisäleikkauksista otettaisiin tavallisen palkansaajan pussista.

Sipilän listassa esimerkiksi lopetettaisiin kokonaan vuorotteluvapaa ja asuntolainojen korkovähennys. Verotuksessa tuloveroihin ei tulisi enää inflaatiotarkistusta, ja sähkö- ja monet muut verot nousisivat.

Lapsilisät joutuisivat leikkuriin ja niistä nipistettäisiin 120 miljoonaa euroa.

Työttömyysturvaan tehtäisiin 120 miljoonan euron lisäleikkaukset, tekeillä olevien 200 miljoonan euron leikkausten päälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt