Kesätyö: Työnantajien ilkeimmät temput – ”Työt perutaan tunti ennen vuoroa” - Työelämä - Ilta-Sanomat

Kesätyönantajien ilkeimmät temput: ”Työt perutaan tunti ennen vuoroa”

Kesätyöntekijät joutuvat hankaliin tilanteisiin yleisimmin puhelinmyyntifirmoissa sekä ulkokioskeissa ja -kahviloissa, kertoo kesätyöneuvoja Rita Knape.

Yleisimmin kesätyöntekijät joutuvat hankaliin tilanteisiin esimerkiksi ulkokahviloissa ja puhelinmyyntifirmoissa.­

24.6.2015 4:41

”Ilkeisiin tilanteisiin” joudutaan yleisimmin puhelinmyyntiyrityksissä ja ulkona toimivissa kioskeissa ja kahviloissa, kertoo neuvoja Rita Knape Kesäduunari-infosta Ilta-Sanomille.

Kesäduunari-info on ammattiliittoja edustavien palkansaajien keskusjärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan neuvontapalvelu.

Puhelinmyyntiyrityksissä Knape sanoo törmänneensä sopimuksiin, jotka voivat johtaa lopulta siihen, ettei nuori saa tekemästään työstä ollenkaan palkkaa, koska sopimus on sidottu myyntiin.

Luvattu palkka on jätetty maksamatta asiakaan peruttua tilauksen.

 Työt perutaan aamulla tunti ennen vuoroa, jotta ei tarvitsisi maksaa palkkaa.

Joillekin työntekijöille on luvattu myös takuupalkka, kun tekee kuukaudessa tietyn tuntimäärän töitä. Sairausloma on Knapen mukaan johtanut siihen, että palkkaa saa ollenkaan, koska työtunteja ei ole mahdollista saada täyteen.

Eräässä tapauksessa työstä on taattu tuntipalkka, mutta sitten on Knapen mukaan ilmennytkin, että rahan saa vain siltä ajalta, kun puhuu puhelimessa.

Työvuoroja perutaan sateella

– Toinen (ala), missä työntekijät joutuvat ilkeisiin tilanteisiin, ovat kesällä ulkona toimivat kioskit ja kahvilat. Ne peruuttavat vuoroja sateella, Knape sanoo.

Hän kertoo törmänneensä neuvojana tapauksiin, jossa työnantaja on merkinnyt työvuoron joka päivälle koko loppukesän ajaksi.

– Olet varattuna hommaan maanantaista sunnuntaihin, mutta sitten työt perutaan aamulla tunti ennen vuoroa, jotta ei tarvitsisi maksaa palkkaa, Knape kuvailee.

Hän muistuttaa, että työnantaja voi vapauttaa työntekovelvollisuudesta, mutta työvuorolistaan merkityistä tunneista pitää maksaa palkka.

– Ongelmia ilmenee enemmän pienemmillä työnantajilla. Se voi olla sitä, ettei tiedetä, vaikka velvollisuus olisi tietää.

Kaupan liitto: Sopimuksia noudatettava

Työnantajaosapuolta edustavan Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala muistuttaa, että alan yleissitova työsopimus kieltää Knapen kuvailemat tilanteet.

– On erittäin tärkeää, että nuoria kohdellaan hyvin ja fiksusti, koska nuoret tarvitsevat hyvää johtamista. Kesätyö on usein ensimmäinen tai toinen kosketus työelämään ja työelämästä saisi jäädä hyvä kuva, Pekkala sanoo.

Pekkalan mukaan epäkohtia ei synny, mikäli yrityksissä noudetaan voimassa olevaa, yleissitovaa työehtosopimusta, joka koskee kaikkia työnantajia.

– Emme pysty valvomaan kaikkea, eikä meillä ole valvontavelvollisuuttakaan muuta kuin omiin jäsenyrityksiimme. Meidän työehtosopimuksemme ei tuollaisia toimia salli.

 Kesätyö on usein ensimmäinen tai toinen kosketus työelämään ja työelämästä saisi jäädä hyvä kuva.

Harjoittelijapalkkaa saa maksaa

Pekkala katsoo kesätyökeskustelun lähtevän liikkeelle yksittäisestä epäkohdista, joilla leimataan koko toimialaa.

– Se on minusta vähän väärin, kun on jopa kymmeniä tuhansia työpaikkoja, jossa kaikki menee ihan hyvin. Kaupan alalla on kesätöissä parikymmentä tuhatta lasta ja nuorta.

Rita Knape kertoo vastaavansa kesätyöntekijöiden kysymyksiin myös niin päin, että työnantajan toiminnassa ei ole moitittavaa.

– Esimerkiksi, että harjoittelija- ja koululaispalkat on sovittu työehtosopimuksissa. Niin saa tehdä, palkkaa saa madaltaa.

Millaisia kesätyökokemuksia sinulla on? Osallistu keskusteluun alla olevassa kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?