Seurakunnassa kuohuu – pappi sai tuntuvan kokemuslisän putkimiestöistä

Julkaistu:

Tuoreen pastorin roima työkokemuslisä putkiasentajan töistä puhuttaa Savitaipaleen seurakunnassa.
Helmikuussa palkatulle pastorille myönnettiin tuntuva vuosisidonnainen palkanosa, eli työkokemuslisä, vaikka mies on kirjaimellisesti melkeinpä ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Pastorilla on taustallaan 14 vuoden putkimiehen ura, jonka kirkkoneuvosto laski kahdeksan vuoden työkokemukseksi.

Seurakunnan talouspäällikkö vastusti tuoreen pastorin anomusta sillä perusteella, että putkiasentajan työ ei vastaa hengellistä työtä ja vastaava päätös on tehty muidenkin seurakunnan työntekijöiden kohdalla.

Kirkkoherra teki asiaan kuitenkin vastaesityksen ja esitti hyväksyttäväksi kahdeksaa työkokemusvuotta. Kirkkoneuvosto hyväksyi kirkkoherran esityksen äänin 6-0.

Päätös on herättänyt närää seurakunnan muissa työntekijöissä. IS:n tietojen mukaan seurakunnassa on jupistu, että pastorin työkokemuslisäpäätöksen perusteella pitäisi hyväksyä tankotanssikin työkokemukseksi hengellisestä työstä.

Seurakunnasta vahvistetaan IS:lle, että tieto pitää paikkansa. Kirkkoherra Ossi Hjerppe perustelee päätöstä sillä, että pastorin toimenkuvaan ei kuulunut pelkästään putkiasentajan työt.

– Kaikkea ei luettu hyväksi. Hänen työtehtävänsä aiemmassa työssä ei ollut pelkästään putkimiehen työtä, vaan hän oli ollut esimies- ja asiakaspalvelutehtävissä ihmisten kanssa. Lähtökohta on myös se, että hän on ollut kunnallisella alalla ja kunnan, valtion ja seurakuntien työsuhteita katsotaan vähän rinnasteisesti.

Kirkkoherra kertoo, että seurakunnassa on aiemmin ollut kaksi tapausta, jossa työntekijä on tullut niin sanotusti ”muilta markkinoilta”. Toisen kohdalla aiempaa työkokemusta ei hyväksytty lainkaan. Toisessa työkokemus yksityiseltä puolelta hyväksyttiin kokonaisuudessaan.

– Jälkimmäinen oli talouspäällikön alainen työntekijä. Nyt nämä kaksi muuta työntekijää ovat kirkkoherran alaisuudessa, siitä voi vetää jotain johtopäätöksiä siitäkin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt