Työelämä

Lähes 100 kesätyöpaikkaa vailla hakijoita! Tarjolla haravointia, koiranhoitoa ja videokuvaajan töitä

Julkaistu:

Työ
Rovaniemellä olisi nuorille tarjolla pariksi viikoksi, mutta hakijoita kaivataan yhä.
Yle uutisoi tänään aikaisemmin, että Rovaniemellä on sata nuorille suunnattua kesätyöpaikkaa, joihin ei ole kukaan hakenut. Sijaishaltija Oy:n kesätyökampanjassa nuoria työllistetään kesätyösetelien avulla yrityksiin, yhdistyksiin tai vaikkapa perheisiin, toimitusjohtaja Heidi Alariesto kertoo IS:lle. Ylen jutun jälkeen puhelin on muutaman kerran soinnut, mutta työpaikkoja nuorille yhä.

– Hakemuksia rekisterissä on tällä hetkellä 72 ja työpaikkoja on Rovaniemellä 151 ja Sodankylässä 18, Alariesto kertoi IS:lle keskiviikkona.

Alarieston mukaan nuoret uskovat saavansa kesätöitä kaupungilta, vaikka kaikki eivät kaupungille työllisty. Alariesto uskoo hakemusten määrän kasvavan, kun nuoret saavat tietää, saivatko kaupungilta kesätöitä vai eivät.

Nuorille tarjottavat työt vaihtelevat laidasta laitaan. Tarjolla olisi esimerkiksi haravointia, lastenhoitoa, siivoustöitä, koiranhoitoa ja myymäläapulaisen sekä esimerkiksi videokuvaajan töitä.

Töitä voivat Rovaniemellä hakea 1998–1999 syntyneet, Sodankylässä 1995–1999 syntyneet ja Espoossa 15–17-vuotiaat.

Kesätyösetelillä helpotetaan nuorten kesätöiden saamista

Kesätyösetelin tarkoituksena on helpottaa nuoria pääsemään kesätöihin. Rovaniemen lisäksi kesätyöseteleitä on käytössä useissa eri kaupungeissa esimerkiksi Oulussa, Vantaalla, Kajaanissa ja Turussa. Setelien ehdot riippuvat kaupungista. Esimerkiksi Rovaniemellä kesätyösetelin arvo on 300 euroa. Setelin saadakseen nuoren on oltava töissä vähintään 10 päivää ja työajan on oltava vähintään kuusia tuntia päivässä. Työnantajan on maksettava nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Alariesto kertoo, että ensimmäistä kertaa Rovaniemellä nuoren työpanoksen voivat ostaa myös yksityishenkilöt. Tämä onnistuu, sillä nuoret ovat töissä Sijaishaltija Oy:llä.

– Olemme henkilöstövuokrausyritys, joka myy perheille kotiin apua.

Sijaishaltija Oy:llä nuori on töissä 10 päivää ja työpäivän pituus on kuusi tuntia. Työstä maksetaan yhteensä 360 euroa ja lisäksi lomakorvaus.

Alarieston mukaan kesätyökampanja on kerännyt kiitosta.

– Olemme osuneet johonkin tosi oikeaan. Rovaniemellä nyt koko kylä kasvattaa, me haluamme opettaa nuorillemme työntekemistä. Nyt yritysten lisäksi myös esimerkiksi perheet voisivat toimia työnantajina. Kampanja käynnistyy tällä viikolla laajan kysynnän vuoksi myös Espooseen.

Kysyntää nuorille suunnatuille kesätöille näyttäisi olevan. Esimerkiksi Helsingin kaupungille lähetettiin viime vuonna 29 899 kesätyöhakemusta. Kaupunki työllisti vajaa tuhat nuorta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt