Suomi-byrokratiaa hämmästellyt kanadalaismies sai vihdoin työluvan - melkein kitkatta

Julkaistu:

Maahanmuutto
Poliisi myönsi kanadalaiselle Alexandre Marchandille työluvan Suomeen.
Kanadalainen Alexandre Marchand, 25, on tyytyväinen. Poliisi myönsi hänelle äsken uuden työluvan Suomeen.

IS kertoi 23.3. Marchandin kokemuksista suomalaisen työlupabyrokratian syövereissä. Tuolloin hakemus näytti viivästyvän, koska Maahanmuuttovirasto piti hakemusta väärin perustein puutteellisena, eikä ilmoittanut asiasta Marchandille. Virasto vaati Marchandilta alkuperäisiä dokumentteja ja henkilökohtaista käyntiä virastossa, vaikka hän oli jo tehnyt niin. Lue Ilta-Sanomien juttu tästä.

Marchand on valmistunut kauppatieteen maisteriksi Helsingin ruotsinkielisestä kauppakorkeakoulusta Hankenista ja hän työskentelee kansainvälisen suomalaisyrityksen talousosastolla.

– En sano, että työluvan saaminen Suomeen on vaikeaa, mutta hakuprosessia olisi ehdottomasti varaa sujuvoittaa, hän kommentoi tuolloin.

”En voi auttaa”

Tälläkään kertaa hakemuksen käsittely meni melkein kitkatta. Marchand jätti hakemuksensa 25. helmikuuta. Marchand soitti poliisille viikko sitten maanantaina (23.3.) kysyäkseen hakemuksen etenemisestä. Hakemuksella alkoi olla kiire, koska Marchand oli lähdössä keskiviikkona Suomesta ulkomaille.

– Puhelimeen vastasi rouva, joka kertoi hakemukseni olevan parhaillaan käsiteltävänä, eikä hän voi auttaa. Tähdensin hakemukseni kiireellisyyttä ulkomaille lähdön vuoksi ja korostin hakemuksen viivästyneen heidän virheensä vuoksi. Hän vastasi taas, ettei voi auttaa.

Lopulta Marchand sopi virkailijan kanssa, että poliisista soitetaan, kun lupa on valmis. Marchand oli lopun maanantain kiinni työpalavereissa puhelin äänettömällä.

Päivänä aikana hänelle oli soitettu kolme kertaa tuntemattomasta numerosta. Seuraavana aamuna selvisi, että poliisista oli yritetty soittaa: työlupa on valmis.

– Lupa käsiteltiin tällä kertaa aika nopeasti, kuukaudessa, hän iloitsee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt