Toni löi miljooniksi pizzaidealla - näin rahaa virtasi viime vuonna - Työelämä - Ilta-Sanomat

Toni löi miljooniksi pizzaidealla - näin rahaa virtasi viime vuonna

Toni Toijanaho, 37, nousi jättituloille, kun hän myi pizzakeksintönsä yli kolmella miljoonalla eurolla vuonna 2012.

Toni Toijanaho, 37, tienasi toissavuonna miljoonia pizzaideallaan. Rahantulo ei ole tyssännyt sittemminkään.­

3.11.2014 14:43

Rahantulo ei ole loppunut sittemminkään.

Tänään julkistetuista verotiedoista käy ilmi, että viime vuonna Toijanaho tienasi 520 232 euroa. Summasta valtaosa oli pääomatuloa, 473 953 euroa. Ansiotuloa summasta oli 46 279 euroa.

Toijanaho kertoi viime viikolla Ilta-Sanomille, miten elämä on muuttunut rikastumisen myötä.

- Nyt olen ollut pikkuisen vapaa-ajan herrana. Aika vapaalla on menty tämä vuosi. Minulla on muutama hallituksen jäsenyys ja olen konsultoinut muutamaa yritystä. Olen vähän rauhoitellut elämäntilannettani.

Miljoonien pizzakeksintö

Toijanaho keksi miljoonien arvoisen pizzaideansa keväällä 2007. Ajatuksena oli luoda palvelu, jonka avulla pizzatilauksen voisi hoitaa kätevästi netissä.

Pian perustettiin Pizza-online -nettipalvelu, joka otti vastaan ruokatilaukset ja maksut ja välitti ne pizzerialle otettuaan kauppahinnasta pienen korvauksen.

Bisnes lähti lentoon, ja lopulta palvelulla oli yli 300 000 käyttäjää. Se toimitti 1,5 miljoonaa tilausta kuukaudessa.

Vuonna 2012 Toijanaho myi palvelun saksalaisille 3 033 000 eurolla. Veroja hän maksoi 1 007 000 euroa.

Nyt on rahaa matkustella

Miljoonatulojen myötä elämä on muuttunut. Alunperin itseoppinut koodaaja ja täyspäiväisesti yrittäjän töitä paiskonut mies on pystynyt ottamaan rauhallisemmin.

Viime viikolla Toijanaho kertoi IS:lle, että hän aikoo pistää rahaa poikimaan. Osa rahoista mennee startup-yrityksiin, osa turvallisempiin sijoituksiin.

Aikaa ja rahaa on riittänyt myös vapaa-aikaan perheen kanssa. Toijanaho kertoi, että viimeiset puolitoista vuotta hän on matkustellut perheensä kanssa ympäri maapalloa.

- Mauritius oli mielenkiintoinen kohde. Samoin Sri Lanka, sinne Pizza-online rakennutti kehitysvammaisten koulun, ja se oli senkin takia mielenkiintoinen kohde. Nyt olemme lähdössä Balille. Kun verottaja vielä muistaa hyvillä lapuilla, täytyy elää hillitymmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?