Hiuskatastrofi Linnan juhlissa? Kampaajien pitää maksaa 200 euroa saadakseen pitää ovensa auki

Julkaistu:

Moni kampaamo pitää mieluummin ovensa kiinni itsenäisyyspäivänä kuin hakee aukioloon vaadittavaa 200 euron poikkeuslupaa.
Linnan juhlat luovat kampaamoalalla poikkeuksellista kysyntää itsenäisyyspäivänä. Käytännössä kovin monen yrittäjän ei kannata alkaa juhlakampauksia väsätä, sillä kampaamoiden, partureiden ja meikkaajien pitää hakea aluehallintovirastolta etukäteen lupaa, jos he mielivät pitää putiikkinsa  itsenäisyyspäivänä auki. Aukiololupa maksaa 200 euroa.

− Tämä ei ole mikään uusi säännös, mutta lupamaksu nousi viime vuodesta 80 euroa. Tämä on aikamoista kamppailua nykyään, kun joutuu maksamaan siitä, että tulee omalle työpaikalleen töihin, huomauttaa varapuheenjohtaja Raija Kara Suomen Mikroyrittäjistä.

Helsingissä Kasarmikadulla sijaitseva Blackout -parturi-kampaamo mainosti ensin tekevänsä meikkejä ja kampauksia itsenäisyyspäivänä vain muutaman sadan metrin päässä Presidentinlinnasta. Nyt yrityksen nettisivuilla lukee, että kohtuuttoman lupatoiminnan vuoksi kampaamossa ei tehdä tänä vuonna itsenäisyyspäivän kampauksia.

Mikroyrittäjien varapuheenjohtaja ymmärtää helsinkiläiskampaamon päätöstä.

− Koko hommassa ei ole hirveästi järkeä. Yrittäjän takkihan tässä tyhjenee. Tällä alalla lähes kaikki ovat yksinyrittäjiä, eikä voida ajatella, että tämä olisi työntekijöiden pyhätyöajan sääntelyä.

- Valtio laittaa yrittäjän puun ja kuoren väliin, koska toisaalta asiakkaalle ei voi sanoa ei ja toisaalta joutuu maksamaan siitä, että saa palvella asiakasta, Kara kritisoi.

Kaikki yrittäjät tuskin noudattavat lupamenettelyä, Kara myöntää.

− Ihmiset rupeavat olemaan kansalaistottelemattomia, eikä kukaan tykkää siitä, että lainsäädäntö pitää jättää oman onnensa nojaan. Ei ole mitään järkeä maksaa tuollaisia ylimääräisiä maksuja, kun sitä ei asiakkaalta saa takaisin, Kara sanoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Talouselämä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt