Työelämä

Turun telakan miljarditilaukset varmistuivat

Julkaistu:

Turun telakan kauppa on varmistunut, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö. Saksan kilpailuviranomainen on hyväksynyt Suomen valtion ja saksalainen telakkayhtiö Meyer Werftin kaupan eteläkorealaisen STX:n kanssa.
Ministeriön mukaan myös telakan uusien tilausten rahoitus on varmistunut. TUI Cruises -varustamo on tilannut telakalta kaksi uutta risteilijää.

Finnvera osallistuu alusten rahoitukseen takaamalla 50-80 prosenttia telakalle myönnettävästä rakennusaikaisesta rahoituksesta. Alukset toimitetaan kevätkaudella vuosina 2016-2017.

Risteilijätilauksen arvo on lähes miljardi euroa. Työllisyysvaikutusten on arvioitu olevan noin 10 000 henkilötyövuotta.

- Tämä on tärkeä virstanpylväs suomalaisen teollisen toiminnan historiassa. Meyer Werft on alalla arvostettu ja laivanrakennuksessa pitkät perinteet omaava teollinen partneri. Tältä pohjalta niin telakalla kuin sen alihankkijaverkostolla on mahdollisuus suunnata katseensa tulevaisuuteen, sanoi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.).

Meyer Werft omistaa telakasta 70 prosenttia ja kantaa päävastuun sen toiminnasta ja kehittämisestä. Telakan uutena toimitusjohtajana aloittaa Jan Meyer.

Suomen valtion osuus yhtiöstä on Teollisuussijoituksen kautta 30 prosenttia. Kauppahinta ei ole julkinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt