EK tilasi Paavo Lipposelta selvityksen: "Liiketoimintapotentiaali on valtava"

Julkaistu:

Selvityksessä käydään läpi, mitkä ovat Suomen taloudelliset tavoitteet ja intressit arktisella ja pohjoisella alueella.
Elinkeinoelämän keskusliitto on jäsenliittojensa kanssa tilannut Paavo Lipposelta selvityksen Suomen arktisesta ja pohjoisesta politiikasta. Tarkoitus on selvittää yritysten roolia politiikassa, EK kertoo lehdistölle välittämässään tiedotteessa.

EK:n mukaan kehittyvät liikenneyhteydet, mittavat energia- ja mineraalivarannot sekä lisääntyvä matkailu ovat mullistamassa arktisen alueen poliittista ja taloudellista merkitystä. Samaan aikaan tarvitaan ratkaisuja herkän arktisen luonnon suojelemiseksi.

Tiedotteessa mainitaan, että parhaimmillaan arktinen alue tarjoaa Suomelle miljardiluokan liiketoimintaa ja tuhansia työpaikkoja, jos Suomi osaa hyödyntää vahvuutensa ja organisoituu toimimaan tehokkaasti arktisessa ja pohjoisessa yhteistyössä.

Selvityksen tarkoituksena on hakea konkreettinen näkökulma siihen, mitkä ovat Suomen taloudelliset tavoitteet ja intressit arktisella ja pohjoisella alueella.

– Keskeistä on nyt selvittää keinoja, joilla suomalaisille yrityksille kyetään luomaan konkreettisia liiketoimintamahdollisuuksia arktisilla alueilla. Tätä selvitystä tekemään saimme Suomen pitkäaikaisen pääministerin Paavo Lipposen, jolla on ainutlaatuisen poliittisen kokemuksen ohella elinkeinoelämän näkemystä sekä arvokkaita verkostoja arktisten talouskysymysten analysointiin, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo.

– Arktisen alueen liiketoimintapotentiaali on valtava ja kasvaa edelleen globaaleihin mittoihin. Suomalaiset suuret sekä pienet ja keskisuuret yritykset tarvitsevat jatkuvaa, ajantasaista tietoa pohjoisista markkinoista, Paavo Lipponen miettii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt