Korkeasti koulutettujen kova pettymys kuohuttaa - HS: 2 työtöntä, 700 hakemusta, 0 työpaikkaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kaksi korkeakoulutettua työtöntä on lähettänyt yhteensä 700 työhakemusta tuloksetta, käy ilmi Helsingin Sanomien viime päivien mielipidekirjoituksista. Kirjoittajat kokevat syrjäytyneensä. Kirjoitukset ovat levinneet vauhdilla myös sosiaalisessa mediassa.
Helsingin Sanomien mielipideosastolla julkaistiin maanantaina riipaiseva kirjoitus nimimerkillä "Syrjäytynyt".

Siinä kaksi korkeakoulututkintoa suorittanut nainen kertoo elävänsä miehensä tuloilla. Hän sanoo lähettäneensä yli 500 työhakemusta ja saaneensa "yhden määräaikaisen sijaisuuden sekä kuusi "Kiitos, mutta ei kiitos!" -vastausta".

Tämä rupeama on saanut kirjoittajan luovuttamaan työnhaussa.

- Jos minua ei sitoisi tähän maahan mikään, olisin äänestänyt jaloillani ja lähtenyt ulkomaille aikoja sitten. Siellä osaamistani varmasti arvostettaisiin. Minun ei olisi tarvinnut katkeroitua työelämälle eikä minun olisi tarvinnut vapaaehtoisesti syrjäytyä, hän kirjoittaa.

Tänään tiistaina kirjoitus sai vastakaikua saman kokeneelta nimimerkiltä "Työtön", joka myös tilitti tarinansa HS:n mielipideosastolla.

Kirjoittajalla on takanaan peräti kolme tutkintoa, joista kaksi on korkeakoulututkintoja, sekä vuoden aikana 200 lähetettyä hyödytöntä työhakemusta. Hänen lähes 40 vuoden työputkensa katkesi yt-neuvotteluihin kaksi vuotta sitten.

- Jos palkinto ahkeruudesta on se, että heitetään syrjään kymmenen vuotta ennen eläkeikää hakemaan työtä, jota ei saa, koska on yli 50-vuotias, saa yhteiskunta minunkin puolestani olla, kirjoittaja sanoo.

Arvostetaanko korkeakoulutusta Suomessa liikaa? Onko sinulla samanlaisia kokemuksia kuin "Syrjäytyneellä" ja "Työttömällä"? Kerro kommenttikentässä!

Ota kantaa

Onko korkeasta koulutuksesta hyötyä työmarkkinoilla?

Kyllä 25% Ei 75%
Ääniä yhteensä 65540

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt