Analyytikko: Nyt siivotaan Steve Ballmerin sotkuja - Työelämä - Ilta-Sanomat

Analyytikko: Nyt siivotaan Steve Ballmerin sotkuja

Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhala arvioi Microsoftin irtisanomisilmoituksen viittaavan siihen, että yhtiö olisi luopumassa kaikkein halvimpien puhelinmallien tuotannosta. Oulussa, jonne Suomen irtisanomiset keskittyvät, on tehty nimenomaan edullisempien puhelinmallien kehitystyötä.

17.7.2014 16:56 | Päivitetty 17.7.2014 17:32

Rauhalan mukaan Microsoft pyrkii tuomaan Windows-puhelimia myös halvempiin hintaluokkiin ja karsimaan tuotelinjoista pois ne, joita se ei näe omalta kannaltaan oleellisina.

- Halpapuhelimet ovat olleet Microsoftin näkökulmasta sellaisia, joihin he eivät juuri pysty myymään omia tuotteitaan ja palveluitaan. Kuitenkin puhelinliiketoiminnassa arvo on siirtymässä itse puhelimista palveluihin, Rauhala kertoo.

Hän arvelee irtisanomisten käytännössä tarkoittavan myös sitä, että tehtaita ja tuotantolaitoksia suljetaan. Irtisanomislukuja hän pitää jotakuinkin ennakkoon kiertäneiden huhujen mukaisina.

Investointipankki FBR Capital Marketsin analyytikko Daniel Ives arvioi leikkausten vihjaavan uuden pääjohtajan Satya Nadellan suunnitelmista yksinkertaistaa yhtiön rakennetta.

- Hän siivoaa osan siitä sotkusta, jonka (ex-toimitusjohtaja Steve) Ballmer jätti, Ives sanoi Reutersille. Hänen mukaansa Ballmerin ajan peruina Microsoftissa on muun muassa erittäin monimutkainen ja -tasoinen hallinto.

 

 

Pohjola-pankin analyytikko Hannu Rauhala.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?