Työelämä

20 667 €/kk ja tuhti asumislisä - Jyrki Katainen sai kovapalkkaisen työn

Julkaistu:

Ex-pääministeri Jyrki Kataista odottaa mehevä palkka ja lisät uudessa työssään.
EU-parlamentti on hyväksynyt Jyrki Kataisen talouskomissaariksi. Katainen aloittaa työnsä tällä viikolla. Kauden on määrä jatkua lokakuun loppuun.

Katainen oli europarlamentin kuultavana maanantaina. Mepit hyväksyivät Kataisen ja kolme muuta pätkäkomissaaria yhteisessä äänestyksessä äänin 421–170.

IS selvitti toukokuussa, millaista palkkaa ja etuja Katainen komissaarina nauttii:

Kuukausipalkka: 20 667 euroa

Asumislisä: 15 prosenttia peruspalkasta

Edustamislisä: 608 euroa kuussa

Kun komissaari lopettaa työnsä komissiossa, hän on oikeutetuttu kuukauden peruspalkkaan. Lisäksi matkustus- ja muuttokulut korvataan.

Komissiossa lopettaneet ex-komissaarit saavat kolmen vuoden ajan niin sanottua siirtymäkorvausta, joka on 40–60 prosenttia komissaariin peruspalkasta. Palveluvuosien määrä vaikuttaa siirtymäkorvauksen suuruuteen ja siitä maksetaan veroa. Jos ex-komissaari aloittaa uudessa työssä, siitä saatujen tulojen ja siirtymäkorvauksen yhteissumma ei saa ylittää komission jäsenelle maksettavia tuloja.

Entiset komissaarit ovat oikeutettuja eläkkeeseen, jonka voi saada 65 vuoden iässä. Eläke on veronalainen. Eläkkeen suuruuteen vaikuttaa työvuosien määrä komissioissa. Eläkesumma on 4,275 prosenttia peruspalkasta kutakin työvuotta kohden. Eläkkeen kokonaismäärä ei voi ylittää 70 prosenttia peruspalkasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt