Näin Auran Sinappi kuittaili Suomeen palaavalle Turun Sinapille - ja kahdella kielellä

Turun Sinapin valmistus palaa Suomeen, mistä sen kilpailija kuittaili välittömästi Facebook-sivuillaan.

Turun Sinapin paluu-uutinen huomattiin Auran Sinapissa.

26.5.2014 22:12

Oy Lunden Ab Jalostaja tunnetaan Auran Sinapin valmistajana. Se laittoi Facebook-sivuilleen kuvan, jossa se toivotti Puolan ja Ruotsin kielellä Turun Sinapin tervetulleeksi takaisin Suomeen.

Viittaukset liittyvät siihen, kun Turun Sinapin valmistus siirrettiin yli kymmenen vuotta sitten Ruotsiin, mikä aiheutti suuren kohun ja protestiliikkeen. Viime vuodet sinappia on tehty Puolassa.

Tämän lisäksi Auran Sinapin Facebook-sivuille lisättiin teksti “Auran Sinappi tehdään siellä, missä sinappia on tehty jo yli 65 vuoden ajan: Suomen Turussa.”

Turun Sinapin tuotemerkin omistaja Unilever kertoikin maanantaina, että Turun Sinapin valmistus alkaa Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla, ei siis Turussa, jossa sinappia alunperin valmistettiin.

Unileverin mukaan klassikkosinappia alkaa valmistaa muun muassa sinappien, ketsuppien ja salaatinkastikkeiden sopimusvalmistaja Maustaja Oy. Yhtiöstä tulee näin Suomen suurin sinapinvalmistaja.

Perusteluksi kotimaahan paluulle Unilever kertoi suomalaisten selkeän toiveen siitä, että vuodesta 1948 meillä tunnettua Turun Sinappia pitäisi valmistaa kotimaassa.

Unileverin mukaan tavoitteena on, että kotimaista Turun Sinappia saadaan jo juhannusmakkaroiden päälle.

Alla Auran Sinapin Facebookiin tekemä kuvapäivitys.

  Post by Auran Sinappi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?