Puhelinhuijaus palasi takaisin – poiki satoja yhteydenottoja: ”Härskiä ja mietittyä”

Julkaistu:

Suomen Yrittäjät ovat saaneet taas satoja yhteydenottoja viimeksi helmikuussa kiertäneestä yrittäjiä piinanneesta huijauslaskusta.
Ilta-Sanomat uutisoi aiheesta viimeksi helmikuun loppupuolella. Tekniikka on tälläkin kertaa sama, Suomen Rekisteripalvelu lähettää yritykselle aiheettoman laskun, ja laskun mukana on puhelinnumero, johon soittaminen maksaa maltaita.

- Lasku on tekemättömän sopimuksen purkulasku viime vuodelta. Sen tarkoituksena on aiheuttaa yrittäjässä hämmennystä, jotta tämä soittaisi kalliiseen numeroon, kertoo Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula.

Numeroon soittaminen maksaa 25 euroa minuutilta. Makkulan mukaan uusimmissa kirjeissä ollut puhelinnumero ei ainakaan alkuviikosta ollut vielä toiminnassa.

- Missään nimessä siihen ei kuitenkaan kannata soittaa, sillä se saatetaan jonkun operaattorin toimesta kytkeä päälle, Makkula painottaa.

Rekisteripalvelun, tai sen nimissä toimivan Yritysrekisteri.comin lähettämiin laskuihin Makkula kehottaa suhtautumaan kuten muihinkin aiheettomiin laskuihin.

- Ne jätetään maksamatta, ja reklamoidaan yritykseen sähköpostitse.

Makkulan mukaan Suomen Yrittäjät ovat saaneet satoja yhteydenottoja laskuihin liittyen.

- Tämä on härskiä ja mietittyä toimintaa, hän toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt