Ministeri Viitanen: "Itellan vähennykset todella suuria"

Julkaistu:

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen (sd) mukaan postin peruspalvelut on hoidettava kaikkialla Suomessa työpaikkojen vähennyksistä huolimatta.
Itella ilmoitti torstaina aloittavansa jopa 1 200 työpaikan vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut. Yhtiö perustelee toimia perinteisen postin voimakkaalla laskulla, joka on seurausta sähköisen viestinnän nopeasta lisääntymisestä.

Lain mukaan postin peruspalvelut on turvattava kaikille kansalaisille Suomessa. Peruspalveluihin kuuluvat muun muassa viisipäiväinen postinjakelu sekä postin toimipisteen ylläpitäminen jokaisessa kunnassa. Postinjakelun sujumisesta vastaa Liikenne- ja viestintäministeriö.

- Ministerinä lähden siitä, että yleispalveluvelvoite ja postin peruspalvelut on hoidettava kaikkialla Suomessa. Itella varmasti tietää, että osaava henkilöstö on postin kulmakivi ja kansalaisen palvelujen saanti on usein juuri postinkantajan tai yksittäisen postivirkailijan kädessä, kommentoi asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen IS:lle sähköpostitse.

Vähennysuhka koskee 8 500:aa postinjakajaa. Neuvotteluiden piirissä on perusjakelun henkilöstö, joka jakaa niin sanottua päiväpostia.

- Nämä vähennykset ovat todella suuria ja tietysti iso isku. Inhimillisesti tämä on monelle perheelle tosi iso juttu ja ajatukset ovat heidän luonaan, Viitanen sanoo.

Ministerin mukaan posti- ja logistiikka-ala on digitalisaatiokehityksestä johtuen suuressa murroksessa ympäri maailman.

- Postilailla on varauduttu tähän kehitykseen, sillä laki turvaa kaikille postin peruspalvelut.

Viitanen kertoo pitävänsä tärkeänä sitä, että Itellassa toimitaan vastuullisesti ja että yrityksen oma muutosturvaohjelma sekä kaikki käytettävissä olevat toimenpiteet otetaan käyttöön neuvottelujen kohteena olevien aseman helpottamiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt