Totuus tulee lapsen suusta: mitä hienossa ammatissa työskentelevä isi oikeasti tekee?

Julkaistu:

Lapset eivät aina hahmota, mitä vanhempien modernit uratittelit tarkoittavat. Eihän niitä tajua moni aikuinenkaan.
Viestintätoimisto Kaiku pyysi neljää uraisää kysymään lapsiltaan kysymyksen "Mitä isi tekee?". Samalla isit itse saavat selittää, mistä heidän omassa työssä on kyse.

Tapio Koskinen, johtaja, ulkoistuspalvelut, IT-palvelutalo Atos IT Solutions and Services Oy:ssä

Elias, 7 vuotta: "Isi kirjoittaa lappuja pomolleen, joka on ulkomailla. Isi näppäilee tietokonetta ja pitää korvakuulokkeita päässä. Töissä isi tapaa työkavereita ja on varapomo."

Isä Eliakselle: "Isä tekee töitä toimistossa ja käy tapaamassa asiakkaita. Isällä on työkavereita ympäri maailmaa, ja siksi isä soittelee englannin kielellä ja tietokoneella, myös joskus iltaisin."

Jarno Hacklin, toimitusjohtaja, Suomen talotekniikkayritys Caverion Suomi Oy:ssä


Roope, 7 vuotta: "Isi puhuu töissä 5000 ihmiselle joka päivä. Isin töissä on jono, jossa ihmiset tulevat puhumaan isille. Aamulla isillä on kiire kokouksiin, joissa istutaan kahvilla. Isi on myös aika paljon pois kotoa työmatkalla ja tuo meille karkkia tai leluja tuliaisiksi, jos ollaan oltu äidille kilttejä kotona. Aina me ei olla... "

Eetu, 5 vuotta: "Isi istuu töissä ja kirjoittaa tietokoneella. Kotonakin isi kirjoittaa tietokoneella."

Isä Roopelle ja Eetulle: "Isä ja isän työkaverit pitävät huolta siitä, että muiden ihmisten kodeissa on sopivan lämmintä, hyvä hengittää ja vesi ja sähkö kulkevat."

Marko Ruokonen, kehityspäällikkö, kytkentäkaappien ja IT-laitteiston koteloiden valmistaja Rittal Oy:ssä


Oliver, 6 vuotta: "Isä rakentaa jotain hommia ja korjaa kaikkia juttuja. Tekee kylmäkaappeja ja sellaisia työssä. Jakaa työkavereiden kanssa juttuja siellä Rittalilla. Ei tee mitään muuta."

Isä Oliverille: "Isä suunnittelee työssään tietokonesaleja. Sellaisia tiloja, missä on tietokoneiden hyvä olla. Niillä on riittävästi sähköä ja jäähdytystä eikä rosvot pääse varastamaan niitä."

Pete Saarnivaara, toimitusjohtaja, viestintäkonsultti, Kaiku Helsinki

Samu, 4 vuotta: "Isi tekee semmosia ihan tavallisia töitä. Kattoo aikoja vaikka, milloin pitää mennä johonkin paikkaan, mihin pitää mennä.”

Petra, 8 vuotta: "Isi opettaa ihmisiä ja tekee tietokoneella töitä pitkään päivästä iltaan ja valmentaa ihmisiä sellai, et kertoo lisää tietoa.”

Isä Samulle ja Petralle: "Isi yrittää auttaa oman firman ihmisiä onnistumaan työssään ja neuvoo ja kouluttaa asiakkaita, jotta he pärjäisivät työssään paremmin.”

Mitä itse teet työksesi ja millaisia selityksiä lapsesi ovat työstäsi antaneet? Kerro kokemuksistasi alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt