Riemunkiljahdus Suomesta: "Nokian myynti oli lottovoitto"

Nokian matkapuhelinmyynnin vaikutusta Suomelle on ollut vaikea arvioida. Nyt löytyy yksi superpositiivinen arvio.

Stephen Elop on kuulunut Suomessa ns. avainhenkilöverotuksen piiriin. Hän on maksanut ansiotuloistaan 35 prosentin lähdeveroa.

4.9.2013 14:26

Nokian matkapuhelintoiminnan myynti Microsoftille on nostattanut epämääräisiä reaktioita: seurauksia on vaikea arvioida.

Nyt Ohjelmistoyrittäjät tiedottaa, että suomalaisen ohjelmistoalan näkökulmasta myyntiuutinen on "todellinen lottovoitto".

Ohjelmistoalan kannanoton mukaan Microsoftilla on  mahdollisuudet nostaa Windows Phone todelliseksi kolmanneksi maailmanlaajuiseksi ekosysteemiksi Applen iOS:n ja Googlen Androidin rinnalle.

Tämä voi avata Ohjelmistoyrittäjien mukaan uusia reittejä myös suomalaisille ohjelmistoyrityksille kasvuun ja kansainvälistymiseen.

- Tämä on parasta, mitä ohjelmistoalalle on tapahtunut pitkään aikaan. Meillä on nyt yhden raskaasti kulkevan veturiyhtiön tilalla kaksi elinvoimaista luotijunaa. Uskomme vahvasti, että niiden kyydissä ohjelmistoyrityksille muodostuu uusia pitkäaikaisia yhteistyöhankkeita, Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Ohjelmistoyrittäjien puheenjohtaja Matti Heikkonen katsoo, että Microsoft on tehnyt Windows Phone -ekosysteemiin erittäin huomattavan Suomeen kohdistuvan investoinnin. Hän pitää  Suomeen perustettavaa datakeskusta vahvana osoituksena pitkäjänteisyydestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?