"Musta maanantai" - illalla ei nähdä Kympin uutisia - Työelämä - Ilta-Sanomat

"Musta maanantai" - illalla ei nähdä Kympin uutisia

Maanantai-illan tv-ohjelmistossa on merkittäviä muutoksia.

Suurin osa MTV3:n uutisten ja ajankohtaisohjelmien toimittajista marssi maanantaina ulos vastalauseena yt-ilmoitukselle.­

2.9.2013 13:20 | Päivitetty 2.9.2013 15:30

MTV3:n maanantai-illan tv-uutiset, eli Seitsemän uutiset ja Kymmenen uutiset sekä tiistaiaamun Huomenta Suomi -ohjelma jäävät pois MTV:n ohjelmatyöntekijöiden ulosmarssin vuoksi, MTV3 kertoi nettisivuillaan.

Verkossa ja Radio Novassa MTV3:n uutisia päivitetään esimiesvoimin.

On vielä epäselvää, näytetäänkö uutisia tiistainakaan, kuinka laajana ja ketkä toimivat uutisankkureina. MTV3:n verkko- ja radiopäätoimittaja Anu Kuistiala kertoi maanantaina Twitterissä, että myös tiistaiaamun Huomenta Suomi jää esittämättä.

MTV3:n uutisten ja ajankohtaisohjelmien toimituspäällikkö Jussi Eronen kertoo Twitterissä, että Huomenta Suomea ei esitetä myöskään keskiviikkona. Hänen mukaansa Huomenta Suomi nähdään seuraavan kerran vasta torstaina.

Kanavan uutistoimintaa televisiossa ja verkossa pyöritetään tällä hetkellä lähinnä esimiesvoimin, kun ohjelmatyöntekijät marssivat ulos vastalauseena yhtiön aloittamille yt-neuvotteluille.

Ohjelmatyöntekijöiden eli MOT ry:n varapuheenjohtaja Reijo Nykänen ei osaa ihan tarkkaan sanoa, ketkä kaikki kansan tuntemista tv-kasvoista ovat osallistuneet ulosmarssiin.

- Tämä oli sellainen musta maanantai. Ihmisten on vähän vaikea ymmärtää tilannetta, koska edellisten yt-neuvottelun talousvaikutuksetkaan eivät vielä näy, Nykänen kertoo IS:lle.

- Aika myrtyneitä ihmiset ovat.

Nykänen arvelee, ettei uutislähetyksiä näytetä normaalimuodossa ainakaan tänään.

MTV Media kertoi tänään aloittavansa yt-neuvottelut, joissa tähdätään 30 henkilötyövuoden vähennykseen. Lisäksi yhtiö aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä 30 päiväksi. Irtisanomisista valtaosa kohdistuu uutis- ja ajankohtaistoimitukseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?