Jo viikkorahoissa naisen euro on 85 senttiä! - Työelämä - Ilta-Sanomat

Jo viikkorahoissa naisen euro on 85 senttiä!

Pojille maksetaan samoista kotitöistä 15 prosenttia enemmän kuin tytöille, ainakin Britanniassa. Etenkin pöydän kattaminen on pojille tuottoisampaa puuhaa.

Onko oikein, että vanhemmat maksavat eri suuruisia viikkorahoja sisaruksille?­

9.8.2013 12:17

Lapsuuden tuloerot tulivat esille, kun internetissä taskurahatilejä tarjoava verkkosivusto vertaili tyttöjen ja poikien saamia taskurahoja. Ilmiöstä kirjoittaa brittilehti The Guardianin työelämäblogi.

Taskurahapalvelu vertaili 3 800:a työtehtävää, joista vanhemmat maksoivat lapsilleen sivuston kautta. Pojat ansaitsivat askareista keskimäärin vajaat 1,70 euroa, kun taas tytöille maksettiin 1,45 euroa.

Selvin palkkaero koski pöydän kattamista. Pojat saivat siitä reilut 1,80 euroa. Tyttöjen tienesti jäi yli euron pienemmäksi, 60 senttiin. Pojille maksettiin selvästi enemmän myös esimerkiksi kotiläksyjen tekemisestä.

Guardianin mukaan sama ilmiö on huomattu myös Australiassa. Siellä tehdyn tutkimuksen mukaan pojilta kului 2,1 tuntia viikossa 32 euron tienestiin. Tytöt ansaitsivat 30 euroa 2,7 tunnin työllä.

Taskurahatuloerojen syytä ei tiedetä. Ovatko pojat kovempia tinkaamaan – tai ajattelevatko vanhemmat, että pojat tarvitsevat kovemmat houkuttimet töihin tarttumiseen, Guardian pohtii.

Onko oikein että vanhemmat maksavat erisuuruisia viikkorahoja lapsilleen? Millaisella periaatteella teidän perheessänne on viikkorahaa annettu? Kerro kokemuksistasi ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?