HS: EU:n maksama "eläkeläisten" tietokonekurssi olikin viikko ryyppäämistä Portugalissa - Työelämä - Ilta-Sanomat

HS: EU:n maksama "eläkeläisten" tietokonekurssi olikin viikko ryyppäämistä Portugalissa

Espoolainen Ilkka Tiainen koki aikamoisen yllätyksen, kun hän osallistui toukokuussa EU:n maksamalle eläkeläisten tietokonekurssille.

31.7.2013 22:58

Portugalissa pidetyn kurssin nimi oli E-work for active seniors eli "etätyö aktiivisille eläkeläisille". EU maksoi viikon mittaisen kurssin matkat, majoituksen ja ateriat – jotka olivat 62-vuotiaan Tiaisen mukaan varsin kosteita.

- Kurssi alkoi 9.30–10.30. Puolenpäivän aikoihin lähdettiin lounaalle, joka kesti pari tuntia. Lounaalla oli vapaa viini- ja oluttarjoilu ja loppupäivä olikin enempi iloista meininkiä. Myöhemmin oli vielä illallinen, jossa oli sama juomaoikeus. Meidät pidettiin tyytyväisinä, jos ei muuhun niin tarjoiluihin, Tiainen kertoo Helsingin Sanomille ja Nelosen uutisille.

Myös "eläkeläiskurssilaisten" ikä hämmästytti Tiaista: suurin osa osallistujista oli 30–35-vuotiaita, ja mukana oli jopa yksi 25-vuotias. Mukana näytti olevan myös pariskuntia.

- Tuntui siltä, että ihmisillä oli muitakin motiiveja kuin ammatillinen kehittyminen, Tiainen sanoo.

Tiaisen mukaansa ottamalle tietokoneelle ei ollut käyttöä. Sen sijaan kurssivälineinä käytettiin fläppitauluja ja power point –kalvoja.

EU-ohjelmasta vastaavasta Cimo-organisaatiosta kerrotaan, että kyseessä on ”valitettava poikkeus”.

- Valvomme kurssien tasoa, tarkistamme noin 10 prosenttia kursseista vierailemalla paikan päällä. Kun kurssitettavia on yli 15 000, huonojakin kursseja joskus ikävä kyllä tulee, Cimon apulaisjohtaja Samu Seitsalo kommentoi jutussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?