Työelämä

Työkyvytön teki 1100 tuntia puolisonsa firmalle töitä ja nosti päivärahat – hovi ei lieventänyt petostuomiota

Julkaistu:

Lahti
Työkyvytön lahtelainen yrittäjä paiski sairauslomalla avovaimonsa firmassa 1130 tuntia töitä maansiirtokoneen puikoissa. Samaan aikaan hän nosti runsaat 7200 euroa työttömyysvakuutusmaksuja.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen petoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Päivärahat, jotka mies nosti, hän joutuu palauttamaan vakuutusyhtiölle.

Noin 50-vuotias yrittäjä oli tyytymätön alioikeuden ratkaisuun ja vaati Kouvolan hovioikeutta hylkäämään tuomion tai ainakin muuttamaan sen sakoiksi.

Hovi ei muuttanut alioikeuden ratkaisua, vaan totesi, että mies oli erehdyttänyt vakuutusyhtiötä tahallaan korvausten maksuun.

Mies oli toimittanut vakuutusyhtiölle todistukset työkyvyttömyydestään. Hän pystyi kuitenkin samaan aikaan tekemään täyspitkiä päiviä maansiirtokoneen puikoissa viikosta toiseen. Hän oli itse aktiivisesti etsinyt töitä, vaikka oli paperilla työkyvytön kahdeksan kuukauden ajan.

Mies työskenteli avovaimonsa yrityksen ainoana työntekijänä. Hän kertoi oikeudessa, ettei nostanut yrityksestä palkkaa ja hänellä oli sellainen käsitys, että palkatonta työtä saa tehdä. Oman ilmoituksensa mukaan hän pystyi tekemään työtä, mutta ei ulkopuolisen yrityksen palveluksessa.

Petokseen yrittäjä syyllistyi vuoden 2011 aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt