Näillä neuvoilla pärjäät työpaikkahaastattelussa - Työelämä - Ilta-Sanomat

Näillä neuvoilla pärjäät työpaikkahaastattelussa

Pätevyys ja mallikelpoinen hakemus eivät riitä työn saamiseen, jos haastattelija ei pidä sinusta. Tässä on muutama keino,  joilla varmistat, että hän pitää.

28.3.2013 10:38

"Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun." Jäitkö ihmettelemään syytä? Talouslehti Business Insiderin mukaan se saattaa olla yksinkertainen: haastattelija ei vain pitänyt sinusta.

Uravalmentaja Miriam Salpeterin mukaan pätevyyden kaltaisia "kovia" taitoja tärkeämpi merkitys työn saamisessa saattaa olla "pehmeissä" taidoissa. Niillä tarkoitetaan esimerkiksi asennetta ja sopivuutta työpaikan kulttuuriin, siis tunneälyä.

Näillä kikoilla voit varmistaa, että haastattelijalle syntyy myönteinen kuva sinusta.

1. Anna esimerkkejä työmoraalistasi

Yrityksen mission ja vision hokemisen lisäksi kannattaa osoittaa, että olet aiemmissa työpaikoissasi antanut kaikkesi työn eteen ja pysynyt aikatauluissa. 2. Ole positiivinen

Vaikka et tavallisesti pulppuaisi iloa, hymyile haastattelijalle ja ole avoin. Tuo esille, miten olet aiemmin kannustanut työkavereitasi tai parantanut työmotivaatiotasi.

3. Tuo viestintätaitosi esiin

Haastattelija punnitsee viestintätaitosi. Kommunikoi siis täsmällisesti ja kerro, millaisia kirjallisia töitä olet aiemmin tehnyt.

4. Ajanhallinta

Tehokkuus on monille työnantajille keskeisin työntekijän ominaisuus. Tuo esille, miten hallitset aikaasi ja kerro priorisointi- ja delegointikyvyistäsi. 5. Ole itsevarma

Ensivaikutelma on tärkeä, joten pukeudu, puhu ja käyttäydy itsevarmasti, vaikka et sitä olisikaan. Säilytä katsekontakti haastattelijaan ja kiinnitä huomiota ääneesi. Kehonkielesi kertoo  sanoja enemmän: muista siis erikseen istua hyvin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?