Miksi Fortum-pomo saa 100 000 € töihin tulemisesta? - Työelämä - Ilta-Sanomat

Miksi Fortum-pomo saa 100 000 € töihin tulemisesta?

Fortum halusi talousjohtajaksi kansainvälisen huippuosaajan, yhtiö perustelee Markus Rauramon aloituspalkkiota.

Markus Rauramo.­

7.3.2013 17:00

Valtionyhtiö Fortumin uudelle talousjohtajalle maksama 100 000 euron rekrytointipalkkio on yleinen kansainvälinen käytäntö, Fortum perustelee Markus Rauramolle maksettavaa aloituspalkkiota.

– Euroopassa kilpaillaan samoista ihmisistä huippuvirkoihin. Ylimmät johtajat ovat usein sitoutettu pitkäaikaisin palkitsemisjärjestelyin. Tällä rekrytointipalkkiolla korvataan menetystä, kun johtaja vaihtaa työpaikkaa, Fortumin viestintäjohtaja Pauliina Vuosio selvittää.

Fortum palkkasi viime vuonna yhtiön talousjohtajaksi Markus Rauramon. Rauramo oli ennen Fortumia metsäyhtiö Stora Enson talousjohtajana.

Vuosio lisää, ettei Fortum maksa 100 000 euroa yhdellä kertaa. Palkkio on jaettu kolmelle vuodelle. Rauramolle on maksettu summasta vasta 33 334 euroa, jonka hän sai viime vuonna. Oliko Rauramo sellainen kilpailtu huippujohtaja, että Fortum katsoi parhaaksi maksaa palkkion?

– Fortumin hallitus arvioi, että palkkio maksetaan, Vuosio vastaa.

Fortum on Vuosion mukaan turvautunut rekrytointipalkkioon pari kertaa aiemminkin. Yhtiö ei ole ennen Rauramoa julkistanut kaikkien johtajien saamia etuja.

– Ainoastaan toimitusjohtajan edut ja palkkiot on raportoitu eurolleen, mutta muiden johtajien palkkiot könttäsummana, Vuosio kertoo.

Fortum muutti tänä vuonna raportointiaan ja alkoi kertoa kaikkien johtajien saamista eduista. Rauramon saama rekrytointipalkkio vuoti julki, kun yhtiö julkisti viime vuoden tilinpäätöksen.

Rauramon palkkiosta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut valtion omistajaohjauksesta vastaavaa ministeri Heidi Hautalaa (vihr)  kommentointia varten. Hautala on työmatkalla Marokossa ja Tunisiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?