HS: Isä tienaa 100 000 € vuodessa - perheen rahat eivät riitä

Helsingin Sanomissa julkaistiin lauantaina mielipidekirjoitus, jossa äiti kertoo perheensä talousongelmista.

19.1.2013 11:33 | Päivitetty 19.1.2013 13:35

Nainen kertoo olevansa täysin eri mieltä kuin lehdessä aiemmin kirjoittanut nimimerkki "Suomalainen sijoittaja", joka ehdotti, että kaikkien yli 100 000 euroa tienaavien verotusta pitäisi kiristää.

- Meidän perheessämme isä tienaa hieman yli 100 000 euroa vuodessa. Me emme ole rahallisesti rikkaita, koska tällä palkalla kustannetaan koko perheen eläminen, nainen kirjoittaa.

Nimimerkillä "Henkisesti rikas, ei rahallisesti" kirjoittanut nainen kertoo sairastelleensa paljon ja kärsivänsä tuki- ja liikuntaelinten sairauksista. Hän ei ole sairauseläkkeellä, mutta ei myöskään työllisty.

- Mieheni tulojen vuoksi en tietenkään ole saanut työttömyyskorvauksia, joten mieheni tulot ovat ainoa tulonlähteemme, nainen kertoo Helsingin Sanomissa.

Vuoden alusta lähtien puolison tulot eivät tosin ole vaikuttaneet työmarkkinatukeen.

- Meillä on neljä lasta, paljon asuntovelkaa ja talo, jossa olisi paljon remontoitavaa. On vanha auto, joka on vähän väliä rikki, ja siitäkin on vielä velkaa. Ja minun lääkkeisiini ja lääkärikuluihini menee rahaa, nainen kirjoittaa.

- Meillä ei ole pääomatuloja, ei kesämökkiä eikä varaa etelän lomamatkoihin. Suurin osa vaatteista ostetaan kirpputoreilta.

Naisen mukaan verotuksessa pitäisi huomioida koko perheen tulot ja menot. Hän kiristäisi pääomatuloveroa ja yli 200 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta.

Juttua korjattu klo 13.35: Vuoden alusta lähtien puolison tulot eivät ole enää vaikuttaneet työmarkkinatuen määrään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?