Näissä ammateissa on eniten psykopaatteja - katso TOP 10 - Työelämä - Ilta-Sanomat

Näissä ammateissa on eniten psykopaatteja - katso TOP 10

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.1.2013 6:32

Journalistit ovat sijalla kuusi psykologi Kevin Duttonin listalla, joka käsittelee psykopaatteja eri ammateissa.

Kevin Dutton on kirjoittanut kirjan psykopaateista, ja missä ammateissa heitä esiintyy. Kirjan nimi on lyhykäisyydessään The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success.

Listan kärjessä ovat toimitusjohtajat. Heillä on Duttonin mukaan enemmän psykopaateille ominaisia piirteitä kuin paatuneilla rikollisilla. Näitä ominaisuuksia on mm. viehätysvoima, itsekeskeisyys, empatian puute ja äärimmäinen kunnianhimo.

Toinen lista esittelee ammatteja, joissa on vähiten psykopaatteja. Kärjessä on useampi hoitoalan ammatti, koska Duttonin mukaan niissä ammateissa vaaditaan kykyä empatiaan, eikä niissä ole kyse vallasta.

Eniten psykopaatteja:

1. Toimitusjohtajat 2. Lakimiehet 3. Media(Televisio/radio) 4. Myyntihenkilöt 5. Kirurgit 6. Journalistit 7. Poliisit 8. Papisto 9. Kokit 10. Valtion virkamiehet

Vähiten psykopaatteja:

1. Hoitajat, avustajat 2. Sairaanhoitajat 3. Terapeutit 4. Käsityöläiset 5. Stailistit, kosmetologit 6. Hyväntekeväisyystyöntekijä 7. Opettajat 8. Taiteilijat 9. Lääkärit 10. Kirjanpitäjät

Lähde: jobs.aol

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta