Unohda palkka-ale: Näin Arhinmäki iskisi 5000€/kk tienaaviin

Julkaistu: , Päivitetty:

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) miettii uusia keinoja tuloerojen tasaamiseksi Suomessa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ilmoittanut haluavansa alentaa vuosipalkkiotaan 160 000 eurosta edeltäjänsä Tarja Halosen palkkioon 34 000 eurolla. Niinistön ehdotuksen jälkeen muun muassa kokoomuksen kansanedustajat ja Elinkeinoelämän Keskusliiton johto ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi palkanalennustalkoisiin.

Ministeri Paavo Arhinmäki ajattelee eri tavalla.

– Minulle on jäänyt epäselväksi, kenelle kansanedustajien pitäisi näyttää mallia laskemalla palkkioitaan. Tavallisille palkansaajille? Progressiivinen verotus on huomattavasti parempi tapa, jolloin se vaikuttaa koko yhteiskuntaan ja lisää valtion tuloja. Solidaarisuusveron rajan laskeminen 60 000 euroon kiristäisi kansanedustajien verotusta, ja niiden jotka tienaavat saman verran kuin kansanedustajat. Tämä olisi esimerkki, joka myös vaikuttaisi, Arhinmäki kirjoittaa Facebookissa.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) totesi eilen, että myös kansanedustajien palkkiot tulevat mitä todennäköisimmin laskemaan.

– Puhemies on ottanut asiaan voimakkaasti kantaa. Taitaa olla niin, että eduskunnan on tässä tilanteessa viisainta seurata presidentin ja ministereiden esimerkkiä, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoi Suomenmaan haastattelussa.

Ota kantaa

Olisitko valmis alentamaan palkkaasi?

Kyllä, mutta vain alle 100 euroa kuussa 14% Kyllä, yli 100 euroa 9% En missään olosuhteissa! 76%
Ääniä yhteensä 44198

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt