Pankki: Kreikan kansa täynnä talousguruja - Työelämä - Ilta-Sanomat

Pankki: Kreikan kansa täynnä talousguruja

Kreikkalaisten talousosaaminen on hollantilaisen ING Investment Managementin tutkimuksessa ensimmäisellä sijalla.

18.12.2012 7:08

Kaikkiaan eurooppalaisten taloudellisen osaamisen arvioidaan olevan varsin heikkoa.

Kreikkalaisten talousosaaminen sijoittuu hollantilaisen varainhoitoyhtiö ING:n vertailussa ensimmäiselle sijalle. Yhteensä 11:sta maan vertailussa ei kuitenkaan ole mukana Suomea eikä muun muassa Saksaa.

Kreikkalaisista 24 prosentilla on joko hyvät tai erinomaiset taidot talouden osaamisessa. Kreikan perässä tulevat Iso-Britannia ja Hollanti 22 prosentilla.

– On kiinnostavaa, että Kreikka on listauksen kärjessä. Tämä voi johtua siitä, että monien vakavat taloudelliset vaikeudet ovat saaneet heidät kiinnostumaan omasta taloudestaan, toteaa ING:n Euroopan-yksikön johtaja Ivar Roeleven tiedotteessa.

Heikoimmin vertailussa menestyi Turkki, missä vain seitsemällä prosentilla väestöstä osaaminen ylsi hyvälle tai erinomaiselle tasolle.

Peräpäätä piti myös Espanja. Talousvaikeuksissa olevien espanjalaisten osaaminen oli hyvää tai sitä parempaa vain yhdeksällä prosentilla.

Vaikeudet eivät ainakaan Espanjassa ole vielä Kreikan tapaan lisänneet omaan talouteen liittyvien kysymysten osaamista.

Tutkimuksessa 5 500 vastaajalta kysyttiin muun muassa taloudellisesta varautumisesta tulevaisuutta varten, asuntolainoista, luottokorteista, säästämisestä ja säästötileistä sekä osakkeista ja sijoittamisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?