Työelämä

Työnantajat eivät pidä työurien pidentämistä tarpeellisena

Julkaistu:

Työolot vaikuttavat vahvimmin halukkuuteen jatkaa työssä 63 ikävuoden jälkeen.
Kiireisyys, työaikojen joustamattomuus ja työn jatkumisen epävarmuus työntävät ihmisiä eläkkeelle. Mahdollisuus harrastuksiin ja vapaa-aikaan houkuttelee eläkepäiville, ilmenee Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta.

–Terveydentilalla on eläkehaluihin loppujen lopuksi aika vähän merkitystä. Toisaalta 63-vuotiaaksi asti työelämässä jatkaneet ovat jo valikoitunut joukko ikäisiään terveempiä ihmisiä, sanoo tutkimuspäällikkö Eila Tuominen.

Perhetilanteen ei koeta vaikuttavan eläkehalukkuuteen kovin paljon, mutta yksin asuvat ovat kuitenkin muita hanakampia jatkamaan työssä.
Tutkimuksessa selvitettiin noin 1900 työpaikan ja noin 2700:n toissa vuonna vanhuuseläkkeelle siirtyneen palkansaajan mielipiteitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Suurin osa vanhuuseläkkeelle tuolloin siirtyneistä sai itse päättää eläkkeensä alkuajankohdasta. Viidesosa olisi kuitenkin halunnut jatkaa työssä pitempään.

Nykyistä eläkeiän joustoa 63 ja 68 vuoden välillä käytetään usein työuran aukkojen paikkaamiseen. 63 ikävuoden jälkeen työssä jatkavat etenkin ne, joiden työura muuten jäisi lyhyeksi ja eläke pieneksi, toteaa Tuominen.

Moni jatkaisi, jos työnantaja pyytäisi


Sekä palkansaajat että työnantajat ovat yksimielisiä siitä, että 63 vuotta on sopiva vanhuuseläkkeen alaikäraja. Eläkeiän nostamiseen on kuitenkin paineita.

Työssä jatkaminen nykyistä pitempään olisi tärkeää etenkin sen vuoksi, että tulevillekin sukupolville olisi riittävä eläke turvattu. Kuitenkin vain runsas neljäsosa työnantajista pitää tutkimuksen mukaan työurien pitenemistä ylipäätään tärkeänä. Vain noin 60 prosenttia työnantajista katsoo, että yrityksessä tuetaan työssä jatkamista edes jossain määrin.

–Jos työolot olisivat kunnossa, halu eläkkeelle olisi laimeampaa, uskoo Tuominen.

Kannustimina voisivat hänen mukaansa olla esimerkiksi joustavat työajat ja hyvä johtaminen. Aika moni olisi saattanut jatkaa jo pelkästään sillä, että työnantaja olisi sitä pyytänyt. Kuitenkin aika moni etenkin pitkän uran tehneistä katsoi, ettei mikään olisi saanut heitä jatkamaan työssä yhtään pitempään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt