Kataisen heitosta myrsky: "Nytkö se alkaa? Poistetaanko ensin lapsilisät?"

Julkaistu:

Näyttää siltä, että pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sohaisi kommentillaan muurahaispesään.
- Nytkö se alkaa. Poistetaanko ensin lapsilisät, vai mitä perhe-etuuksia Katainen mahtaa tarkoittaa, kysyy nimimerkki eläkeläinen.

Mutta mitä pääministeri oikeastaan sanoi? Helsingin Sanomien mukaan hän totesi Tukholmassa maanantaina, että osa-aikatyön käyttäminen on Suomessa liian vähäistä.

Kataisen mukaan Ruotsissa "nuoret aikuiset naiset osallistuvat huomattavasti enemmän työelämään kuin Suomessa sisarensa".

Katainen haluaisi käydä läpi kaikki Suomen perhe-etuudet ja arvioida niiden vaikutukset naisten työllisyysasteeseen.

- Naisten pitkät tauot työelämästä ovat Suomessa vakava ongelma. Ne johtavat naisten huonompaan työmarkkinakelpoisuuteen – syynä on se, että naiset ovat pitkään pois työelämästä, Katainen sanoi.

Tämä ei ole kaikkien mieleen.

- Kuka ne lapset sitten hoitaa kun tällä hetkelläkään ei päivähoitoa ole tarjolla riittävästi? Työläisen elämä kun ei ole samanlaista mitä herrojen, huomauttaa nimimerkki Mette.

- Törkeää Kataiselta ja kokoomukselta. Mitä vähättelyä. Olen juuri palannut pitkältä lasteni kotihoidon jaksolta takaisin työelämään ja ihailen lapsikatrastani ja sitä tasapainoa mikä heistä huokuu. Heillä on vahva sosiaalinen tukiverkosto toisissaan ja siinä turvallisessa leppoisassa arjessa omassa kodissaan. Kodissa jossa on ollut äidin syli aina lähellä. Taloudellisesti olemme köyhiä mutta henkisesti vahvoja ja onnellisia. Taas kokoomus hyökkää puolustuskyvyttömiä lapsia vastaan, puhkuu nimimerkki ei ikinä kokoomus.

Osa muistuttaa, että nytkään Suomessa ei riitä töitä kaikille halukkaille.

- Katainen herää nyt hyvä mies tähän päivään. Meidänkin työpaikalle tuotiin autollinen puolalaista halpatyövoimaa ja omia potkitaan pihalle. Tätä se on nyky-Suomen hyvinvointi, sanoo nimimerkki Njalle.

Mitä mieltä olet Kataisen keskustelunavauksesta? Kommentoi alle!

Ota kantaa

Kasvattaisitko lapsen kotona, jos se olisi taloudellisesti mahdollista?

Kyllä 83% En 17%
Ääniä yhteensä 38106

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt