Vankilassa viruva Aleksei Navalnyi iloitsi hänestä tehdyn dokumentin saamasta Oscarista

Navalnyi sai tiedon Oscarista lakimieheltään, joka kertoi asiasta videolinkin välityksellä oikeuskäsittelyn yhteydessä.

Aleksei Navalnyi tuomittiin viime vuoden maaliskuussa yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta.

15.3. 23:29

Vangittu venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi, 46, on kertonut iloitsevansa Oscar-palkinnosta, jonka hänen myrkytysyrityksestään kertova dokumentti sai.

– Omistan koko oman osuuteni tästä filmistä niille rohkeille ja rehellisille ihmisille ympäri maailman, jotka päivästä toiseen löytävät voimia kohdatakseen diktatuurin ja sen jatkuvan seuralaisen, sodan, Navalnyi kirjoitti Twitterissä.

Navalnyin vaimo Julija oli paikalla Oscar-juhlassa Hollywoodissa, kun kanadalaisohjaaja Daniel Roherin dokumentti palkittiin viikonloppuna.

Navalnyi sai tiedon Oscarista lakimieheltään, joka kertoi asiasta videolinkin välityksellä oikeuskäsittelyn yhteydessä.

– Oli kuin ne sanat eivät olisi edes kuuluneet tähän maailmaan, mutta toisaalta, kaikki täällä on niin kummallista ja hullua, että se on ainoa maailma, johon ne kuuluvat.

Navalnyi tuomittiin viime vuoden maaliskuussa yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta. Poliittisesti motivoituneena pidettyä tuomiota on paheksuttu laajasti länsimaissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?