Onko tässä kaikkien aikojen ällöttävin tv-sarja? Puistattavat jalkavaivat saavat katsojan sydämen pamppailemaan

Taas saadaan uusi lääkäri televisioon. Tervetuloa Tohtori Varvas eli Jonathan Tomines!

Jonathan Tomines tietää, ettei hänen työnsä ole kaunista.

18.3. 11:00

”Varoitus, tämä ohjelma sisältää intensiivisiä lääketieteellisiä toimenpiteitä!” Teksti lävähtää ruutuun. Sen jälkeen näytetään, kuinka varvastohtori kaivaa turvonneesta varpaasta sinne pesiytyneen pitkän puutikun mädän pursuessa.

Avan uudessa Tohtori Varvas (Toe Bro) -sarjassa kanadalainen jalkaspesialisti, podiatristi Jonathan Tomines auttaa jalkavaivaisia. Tomines liittyy tv:n ihoasiantuntijoiden pitkään joukkoon. Jo pelkkä teaser-pätkä lähikuvineen siitä, mitä luvassa on, saa katsojan sydämen pamppailemaan.

– Olen Tohtori Varvas ja fiksaan ihmisten jalkoja. Hoidan syyliä, sisäänkasvaneita kynsiä, sieniä, miten vakavia tiloja vaan. Työni ei ole kaunista, mutta pidän maailman liikkeessä. Ja jos kärsit jalkaongelmista, olen mies, joka auttaa!

Ensimmäisessä jaksossa tavataan muun muassa tanssija Kelly, joka ei pysty sisäänkasvaneiden varpaankynsiensä aiheuttaman kivun takia tanssimaan enää. Hän on kärsinyt vaivasta vuosia.

Tominesin potilaat ovat hävenneet vuosikausia jalkojaan ja yrittäneet selvitä kivun kanssa salassa.

– Olen niin innoissani, jospa pystyisin vielä tanssimaan ilman kipua.

Tomines käy varpaiden kimppuun. Lähikuvassa nähdään, kuinka kuperaksi painunut kynsi lähtee irti veren lentäessä.

– Ihmiset kyselevät minulta aina, miten pystyn katsomaan yököttäviä jalkoja joka päivä. Minä synnyin tähän! Isäni oli jalkaspesialisti, ja kävin hänen kanssaan töissä jo lapsena. Minun tehtäväni oli ottaa potilailta sukat ja kengät pois ja vihasin sitä. Ajattelin, että isäni työ on iljettävää. Kuka ihme haluaa koskea ihmisten jalkoihin!

– Mutta kun kasvoin, tajusin, että monella on ongelmia jalkojensa kanssa, ja minä voin auttaa heitä. Rakastan sitä, Tomines sanoo.

Amerikassa joka neljäs ihminen kymmenestä kärsii jalkaongelmista, jotka estävät heitä elämästä normaaliarkea. Yksi heistä on Lesley, joka piilottelee halkeilleita kantapäitään, eikä halua käyttää koskaan sandaaleita. Hän ei myöskään anna kenenkään nähdä kantapäitään.

Jonathan Tomines auttaa muun muassa diabeetikkojen jalkavaivoissa, kynsitaudeissa, ihottumissa ja kaikenlaisissa varvasongelmissa.

– Halkeillut kantapää on kivulias ongelma. Se tuntuu samalta kuin piikit pistäisivät joka askeleella, Tomines selittää ennen kuin tarttuu skalpelliinsa ja alkaa rapsuttaa.

Jaksossa Tomines muistuttaa varpaita uhkaavista vaaroista, kuten liian kapeista kengistä tai kodissa vaanivista pöydänjaloista.

Edwardin mutanttivarvas on säästetty jakson viimeiseksi. Sisäänpäin kasvanut kynsi on aiheuttanut miehelle niin pahan ongelman, ettei hän enää pääse kunnolla kävelemään. Näky saa sukkelasanaisen Tohtori Varpaankin hämmentyneeksi.

– Auts!

Tohtori Varvas alkaa maanantaina 20.3. Ava-kanavalla klo 23.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?