Ilkka-sulhasen tekoset uhkaavat suistaa häät katastrofiin – tässä ovat uudet Unelmahäät-parit

Uudella Unelmahäät-kaudella kuullaan hersyviä, raastavia ja ennen kaikkea elämänmakuisia tarinoita kymmenen eri avioparin ainutkertaisista elämistä.

Uudella Unelmahäät-kaudella tavataan muun muassa vantaalais-sudanilaiset Teemu ja Maria, sastamalalaiset Henna ja Mikko, helsinkiläiset Jutta ja Gabriel sekä lempääläläiset Melissa ja Mika.

9.3. 15:26

Kuuletko jo melodian?

Sehän on Enya-yhtyeen klassikkokappale Orinoco Flow.

Ja sehän tarkoittaa sitä, että kulttimainetta nauttiva Unelmahäät-sarja palaa ruutuun.

Viimeksi vuonna 2018 televisiossa nähdyn rakkausohjelman kuudes kausi käynnistyy TV5:llä ja Discovery+-palvelussa huhtikuussa.

Uusi kausi tuo ruutuun kymmenen elämänmakuista tositarinaa, joissa seurataan taivalta odotettuun hetkeen – avioliiton solmimiseen.

Eli hetkeen, jota ennen mainittu 1990-luvun new age -musiikin rakastettu hitti kajahtaa soimaan.

Tämän kauden pariskuntakatras onkin taatusti täyttä rautaa.

Löytyy vankilatuomioita ja kuoleman kielissä taistelua – jopa yhdestä ja samasta suhteesta. Toisella parilla on puolestaan pian kahdeksanlapsinen uusioperhe. Kolmannen romanssi puolestaan käynnistyi, kun vielä naimisissa olleet osapuolet kohtasivat yhteisen harrastuksen merkeissä.

Kaikkien kommervenkkien jälkeenkin pareja odottaa onnellinen loppu, papin aamen.

Viimein kaikki on hyvin, kuten sarjan legendaarinen lentävä lause kuuluu.

Tässä ovat uudet Unelmahäät-parit:

Saana ja Ilkka, Köyliö

Saana (o.s. Saarinen), 36, ja Ilkka Mannisen, 45, hääjuhla Köyliössä on syöksymässä täyteen katastrofiin jo ennen kuin on ehtinyt edes alkaa.

Juhlaväen keskuudessa herää nimittäin pelko, että sulhanen on polttanut epähuomiossa laatikollisen hääkoristeita. Tämä saattaa johtua siitä, että parin molemmat osapuolet ovat omapäisiä ihmisiä, jotka keskustelevat usein kipakkaan sävyyn ärräpäitä säästämättä.

Lopulta käy kuitenkin niin, että Saana määrää ja Ilkka nöyrtyy.

Saana ja Ilkka asuvat uusioperheensä kanssa Satakunnassa keskellä Köyliön maalaismaisemia. Pari kohtasi deittisovellus Tinderissä joulukuussa 2019. Keskustelut sujuivat, ja Ilkka teki rohkean aloitteen: hän kutsui itse itsensä kahvittelemaan Saanan kotiin. Saana empi, lopulta suostui.

Sitten kahvi vaihtui viiniin, ilta pimeni yöhön, yö valkeni aamuun. Ja tässä sitä ollaan.

Maria ja Teemu, Vantaa

Vantaalaisen Teemu Isoahon, 45, ja sudanilaissyntyisen Maria Bolin, 36, rakkaustarinassa yhdistyvät perisuomalainen jämptiys ja sudanilainen suurpiirteisyys – toisaalta myös suunnaton ilo.

Nimittäin: hääjuhla venyy jopa kolmipäiväiseksi – Vantaalla sentään. Kulttuurierot laittavat silti hääjärjestelyihin säpinää: aikatauluistaan tarkka suomalainen sulhanen ei ymmärrä, miksi afrikkalaiset vieraat eivät ilmoita etukäteen tulostaan juhlaan.

Parin rakkaustarina alkoi netistä. Hiljattain aiemmasta suhteesta eronnut Maria sekä deittailuun jo lopen kyllästynyt Teemu tapasivat viestittelyn jälkeen Helsingin Kalasataman ostarilla. Pari alkoi nopeasti seurustella, mutta suhteen etenemistä mutkisti vantaalaisen ja länsiafrikkalaisen meiningin sopuisa yhdistäminen.

Henna ja Mikko, Sastamala

Henna (o.s. Heikka), 26, ja Mikko Mäkisen, 38, askel alttarille on ollut erityisen horjuva.

Vain muutama viikko ensitapaamisesta Hennalla diagnosoitiin aivokasvain, jota oli mahdotonta leikata. Alkoi raivokas taistelu elämästä ja kuolemasta, jota Mikko tuki parhaansa mukaan.

Sitten Henna kotiutui. Kaiken piti olla hyvin.

Paitsi että Mikko suljettiin tutkintavankeuteen huumausainerikoksista epäiltynä. Hän sai lopulta vuoden ja kahden kuukauden tuomion.

Pari päätti mennä naimisiin Mikon koevapauden aikana. Nyt on sen hetki. He juhlistavat avioliittoa ja uutta alkua suuremman joukon voimin.

Samalla Henna ja Mikko totuttelevat uuteen arkeensa Sastamalan syrjäseudulla. Pientä lisäsäväystä kaksikon suhteeseen tuon se, että siinä vierailee aika ajoin myös muita naisia. Tätä ei kuitenkaan sekoiteta parin väliseen rakkauteen.

Kirsi ja Marko, Nokia

Kirsi (o.s. Leponiemi), 40, ja Marko Peuraniemen, 39, suhde on ollut varsinainen rakkauden triathlon – kirjaimellisesti.

Molemmat harrastivat kyseistä kovaa kuntoa vaativaa kolmiottelua yhdessä jo ennen romanssin roihahtamista. Itse asiassa he olivat kumpainenkin tahoillaan naimisissa.

Silti he viihtyivät mieluummin keskenään huhkimassa kuin puolisoidensa luona. Kumpikin taisteli tunteitaan vastaan kokonaiset neljä vuotta, kunnes rakkaus voitti. Jouduttajana oli eräs käänteentekevä tapahtuma. Sen jälkeen meni vain kaksi viikkoa, ja rakastavaiset muuttivat yhteen.

Kirsi ja Marko vihitään Pinsiön kirkossa, ja rennot sadan hengen hääjuhlat juhlitaan saman kylän maamiesseuran talolla heinäkuisessa helteessä. Mukana juhlimisessa ovat kummankin edellisestä avioliitosta syntyneet lapset, jotka kaikki yhdessä muodostavat seitsemän hengen uusperheen.

Tanja ja Janne, Porvoo

36-vuotiaan Tanjan (o.s. Paakkarinen) ja 48-vuotiaan Janne Hanhikankaan rakkaus ja avioliitto sujahtavat ehkä yhteen kuin hevonen ja vaunu, mutta kaviot ja pyörät ovat kolisseet pitkin kivikkoisia polkuja.

Ensimmäinen isku tuli kesäkuussa 2014, kun Tanjan kaksoisveli teki itsemurhan. Tanja vajosi pohjalle. Kun hän pikkuhiljaa alkoi päästä tapahtumasta yli, hänen vanhin veljensä sairastui vakavasti. Lopulta tämäkin riisti henkensä keväällä 2016.

Tragediat eivät loppuneet siihenkään, sillä Tanjan sisko nukkui pois seuraavana vuonna. Näinä hyvin raskaina aikoina Janne toimi rakkaalleen tärkeänä tukena ja turvana.

Elämän piti kuitenkin kolhia vielä neljännenkin kerran. Janne alkoi ihmetellä omituista puutumista raajoissaan ja lähti sairaalan tutkimuksiin. Hänellä diagnosoitiin parantumaton MS-tauti, joka tulisi ajan kanssa viemään liikuntakyvyn. Asetelma kääntyi toisin päin, ja nyt Tanja on tukemassa Jannea.

Julia ja Gabriel, Helsinki

27-vuotias Julia (o.s. Frederiksen) ja 29-vuotias Gabriel Endale vihitään avioliittoon ortodoksisin menoin Uspenskin katedraalissa Helsingissä.

Hääjärjestelyissä jännitystä tuo ortodoksinen vihkikaava. Se on kummallekin entuudestaan vieras. Erityisesti morsianta hirvittää, sillä hän ei ole evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvana juurikaan ollut ortodoksikirkon kanssa tekemisissä.

Pahin myrsky iskee vain päivää ennen häitä, kun tulisieluinen Julia ottaa päivän aikatauluista yhteen sulhasensa kanssa. Lopulta pari pääsee kuin pääseekin vihille.

Julia ja Gabriel tapasivat toisensa Tinderissä helmikuussa 2019, ja tätä nykyä he elelevät Helsingin Myllypurossa 1-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Anne-Mari ja Joni, Masku

38-vuotias Anne-Mari (o.s. Oksa), kutsumanimeltään Ansu, ja 41-vuotias Joni Lintunen saavat toisensa Maskun kirkossa.

Parin taival alkoi hankalissa merkeissä. Molemmat olivat hiljattain eronneet pitkistä avioliitoistaan. Vapaudestaan nauttivat sinkut tapasivat elo-syyskuun yössä 2018 yökerhossa Turun keskustassa. Katseet kohtasivat ja yö vietettiin yhdessä.

Aamulla Ansu ja Joni päättivät, etteivät tulisi näkemään toisiaan enää koskaan. Välimatka oli liian pitkä ja elämäntilanne sekava.

Yhteydenpito kuitenkin säilyi, eikä tunteille voinut lopulta mitään. Nykyisin heillä on uusioperhe Turun kupeessa Maskussa.

Pauliina ja Mika, Iittala

Pauliina (o.s. Tuominen), 34, ja Mika Leinonen, 40, sanovat toisilleen tahdon Hämeenlinnassa.

Pari tapasi illanistujaisissa yhteisen tuttavan luona. Ilta jatkui Mikan asunnolle, jossa he ripittäytyivät toisilleen kaikesta elämänsä aikana toisille tuottamastaan pahasta.

Samaan aikaan molemmat olivat suhteissa, joita he kutsuvat ”puolivakaviksi”. Ne jäivät kuitenkin heti seuraavana päivänä taakse, sillä uuden tuttavuuden avoimuus viehätti puolin ja toisin.

Pian ensitapaamisen jälkeen Pauliina lähti Lappiin töihin. Tuhannen kilometrin välimatka ei kuitenkaan muodostunut esteeksi, sillä Mika ajoi kuuliaisesti joka toinen viikko Pauliinan luo.

Pari kihlautui Pauliinan isän 60-vuotissyntymäpäivillä jo vuoden seurustelun jälkeen.

Noora ja Sakari, Raisio

Noora Laaksonen, 31, ja Sakari Laaksonen, 36, siunataan avioliittoon Raision kirkossa.

Pari tapasi kesällä 2020 ajan hengen mukaisesti Tinderissä. Tarkat määreet unelmamiehelleen asettanut Noora sai Sakarin kuvan nähdessään hieraista silmiään, sillä tämä vastasi Nooran korkeita laatukriteereitä.

Käynnistyi tiivis tapailu, ja suhde alkoi syventyä. Sakarin antoi kuitenkin jatkuvasti ristiriitaisia signaaleja. Mies oli yhtä aikaa etäinen ja kiinnostunut. Nooran kärsivällisyys oli jo katkeamassa, kun viimein selvisi, että Sakari oli esittänyt vaikeasti tavoiteltavaa vain siksi, ettei hän menettäisi uutta ihastustaan liiallisen intonsa vuoksi.

Itse hääjärjestelyt sujuvat määrätietoisen morsiamen ohjaksissa. Sulhasen tehtäväksi jää toteuttaa visioita parhaansa mukaan.

Melissa ja Mika, Lempäälä

Lempääläläiset Melissa (o.s. Hyyhö), 29, ja Mika Järvensivu, 32, vihitään aiottua aikaisemmin osin terveydellisistä syistä.

Sulhasen elämää nimittäin synkentää silmäsairaus, joka saattaa johtaa hänen sokeutumiseensa. Siksi morsian on houkutellut tulevan puolisonsa astumaan avioon puoli vuotta ennen lukkoon lyötyä hääpäivää. Näin morsian haluaa varmistaa, että sulhanen näkee ja kokee suuren päivän vielä kaikilla aisteillaan.

Pari avioituu elämäntilanteessa, jossa Mika on jo ehtinyt nähdä kahden lapsensa syntymän ja tutustua Melissan aiemmista suhteista syntyneisiin kahteen lapseen. Vaikeista ajoista huolimatta pari on näin saavuttanut jo isoja unelmiaan ja uskoo, että tästä kaikki vasta alkaa.

Vaan missäkö pari vihitään? No Lempäälän menomestassa, eli kauppakeskus Ideaparkissa tietenkin.

Juttua korjattu 9.3.2023 kello 18.12. Poistettu virheellinen tieto siitä, että Kirsi ja Marko olisivat saamassa yhteisen lapsen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?